AcasăȘTIRI EXTERNESUA pun mâna pe piața europeană a gazelor / Primele livrări de...

SUA pun mâna pe piața europeană a gazelor / Primele livrări de GNL american

SUA pun mâna pe piața europeană a gazelor / Primele livrări de GNL american

Bulgaria va primi livrări de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA începând din iunie, după ce compania Gazprom din Rusia a întrerupt livrările de gaze, a declarat miercuri guvernul de la Sofia.

Aranjamentul a fost convenit în cadrul unei întâlniri între primul ministrul bulgar Kiril Petkov și vicepreședintele american Kamala Harris, la Washington, a precizat guvernul bulgar.

La prețuri mai mici decât Gazprom

„Livrările reale de gaze naturale lichefiate către Bulgaria la prețuri mai mici decât cele ale Gazprom au fost convenite începând cu luna iunie”, a precizat guvernul într-un comunicat, fără a da detalii.

Gazprom a întrerupt livrările de gaze către Bulgaria și Polonia la 27 aprilie, după cele două țări au refuzat să plătească gazele rusești în ruble. Bulgaria consumă aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% proveneau din Rusia.

Bulgaria a intensificat discuțiile cu Azerbaidjanul pentru a crește livrările de gaze și încearcă să ajungă la un acord privind acordurile de GNL prin intermediul terminalelor din Grecia și Turcia, scrie Alarabiya News.

De asemenea, a solicitat achiziții comune de gaze în UE pentru a face prețurile mai competitive.

author avatar
Tudor Borcea
641 afisari

8 COMENTARII

    • Care tac-su minte de îngheață apele. Adică te costă să scoți gazul și să-l transporți 10 dolari dar îl vinzi cu 3 dolari. Afacere grasă. Când a mai făcut licuriciul obez și arogant o afacere în care să piardă? În istoria cunoscută a Americi, niciodată. Și nici nu va face vreodată. Numai proștii cred asemenea gogoși.

  1. RE:” Livrările reale de gaze naturale lichefiate către Bulgaria la prețuri mai mici decât cele ale Gazprom au fost convenite începând cu luna iunie”, a precizat guvernul într-un comunicat, fără a da detalii.”
    Pai de ce nu se dau detalii? Giurnalicii .. dorm? Ia intrebatzi guvernul bulgar doua intrebari:
    1. Toata planeta shtie ca pretzul gazului lichefiat este de 4-5 ori mai mare decit al gazului natural pe pipe line! Cine plateshte enorma diferentza de pretzuri?
    2. GNL din USA este obtzinut prin “fracking” (nu ..fuc.;King) si are o compozitzie diferita de gazul natural extras din pungi subterane. Cvazitotalitatea rafinariilor, echipamentelor ce transporta, chimizeaza sau utilizeaza gaz in Europa sint proiectate pentru gaz natural, nu gaz GNL din fracking. Cine plateshte pentru Bulgaria reconversia tuturor echipamentelor ce folosesc gaz natural in echipamente pe gaz fracking? Vorbim de miliarde!!
    Intreb si eu pentru .. soacra’mea!

  2. COSTURILE CU LICHEFIEREA GAZELOR NATURALE ,COSTURILE CU NAVELE SPECIALE PENTRU TRANSPORT GAZE LICHEFIATE ,COSTURILE CU TERMINALELE SPECIALE DE INCARCARE DESCARCARE GAZE LICHEFIATE + DEPOZITELE INTERMEDIARE SE DESCARCA TOATE CA SI COST DE PRODUCTIE LA CARE SE ADAUGA COSTUL DE TRANSPORT + STATIONARE A NAVELOR , REZULTA UN PRET DE PIATA CARE VA DEPASI DE CATEVA ORI PRETUL GAZELOR DIN SISTEMUL EXISTENT IN MOMENTUL INCEPERII RAZBOIULUI DIN UCRAINA.
    RAZBOIUL DIN UCRAINA INCEPE SA-SI DEZGOLEASCA RADACINILE PE ZI CE TRECE : LUPTA PENTRU RESURSE !;LUPTA PENTRU PIETE DE DESFACERE ;LUPTA PENTRU MENTINEREA
    DOLARULUI CA SI MONEDA DE CONTROL FINANCIAR !, LUPTA PENTRU RECUNOASTEREA CA SUPERPUTERE !! CARE POATE SA SE AMESTECE URIUDE SI ORCAND IN ORCE TARA SI ORCE ECONOMIE !.
    APROPIEREA CHINEI SI RUSIEI + IRANULUI IN 2021 A PUS PE JAR AMERICA ,IAR INVITAREA UCRAINEI LA INTRAREA IN NATO N-A FOST DECAT O CACIALMA INGHITITA DE UCRAINA , AMERICA JUCAND LA 2 CAPETE !-PROVOCAREA RUSIEI RESPECTIV INTERVENTIA ARMATA IN UCRAINA , FORTAREA GERMANIEI DE A NU DESCHIDE GAZODUCTUL RUSESC NORD STREAM 2 – , BAGAREA UE IN STARE CONFLICTUALA CU RUSIA ,CREAREA DEPENDENTEI UE DE GAZELE LICHEFIATE DIN AMERICA ,LIVRAREA SI TESTAREA DE ARMAMENT AMERICAN IN AMERICA SI RUPEREA RELATIILOR UE CU RUSIA SI FORTAREA UE DE A SE REATASA AMERICII !.
    STAREA ,TENSIUNEA DIN PACIFIC IMPUNE AMERICII SA-SI GASEASCA ALIATI DACA NU DE BUNA VOIE ,A INCERCAT SA-I GASEASCA CU FORTA !!!.
    AMERICA NU-I INTERESATA CA RAZBOIUL DIN UCRAINA SA SE INCHEIE !,EI VOR SA TOACE FORTA RUSIEI SI SA SLABEASCA ALIANTA CU CHINA PENTRU VARIANTA CONFLICTULUI DIN PACIFIC.

  3. La cit de prosti sint bulgaria si altii care vor cumpara gaze de la Amerlicani cu amerlicanii si englezoi cine face afaceri pierde sigur ,multa prostie in Europa ,Felicitari pentru guvernul maghiar care fac totul pentru interesul Ungariei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger