AcasăȘTIRI EXTERNESUA provoacă Rusia şi mai tare: unde îşi înfiinţează un comandament

SUA provoacă Rusia şi mai tare: unde îşi înfiinţează un comandament

SUA provoacă Rusia şi mai tare: unde îşi înfiinţează un comandament

Americanii au demarat activităţile pentru a crea un comandament cu sediul în Germania care să se ocupe de coordonarea ajutorului militar destinat Kievului şi de antrenarea militarilor ucraineni.

Noul comandament va fi înfiinţat în oraşul german Wiesbaden (landul Hessa) sub supravegherea generalului de armată american Christopher Cavoli, comandant suprem al forţelor aliate din Europa.

Americani nu recunosc anexările ruşilor

Decizia pe care a luat-o Departamentul Apărării din SUA coincide cu avertismentul lansat de Joe Biden la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit căruia ţara sa nu va recunoaşte niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia.

„Vreau să fiu foarte clar. SUA nu vor recunoaşte niciodată, niciodată, niciodată pretenţiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei”, a declarat preşedintele american cu prilejul Summitului Insulelor din Pacific, desfăşurat la Washington.

În plus, liderul de la Casa Albă a denunţat faptul că „ambiţiile imperialiste ale lui Putin sunt o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale”.

author avatar
Andrei Ștefan
997 afisari

6 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger