AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Prima condamnare în asaltul Capitoliului

SUA. Prima condamnare în asaltul Capitoliului

SUA. Prima condamnare în asaltul Capitoliului

Paul Hodgkins a devenit luni, 19 iulie, primul participant la asaltul din 6 ianuarie asupra Capitolului din Washington, care a fost condamnat la închisoare.

Paul Hodgkins, din Florida, a fost condamnat luni, de un tribunal de la Washington la opt luni de închisoare pentru participarea la asaltul clădirii Congresului SUA, o premieră după violențele de atunci care au șocat lumea și societatea americană.

Stegarul pletos și bărbos

Paul Hodgkins, în vârstă de 38 de ani, intrase împreună cu alte sute de susținători ai lui Donald Trump în sediul Congresului, în timp ce oficialii aleși au certificat victoria democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale, a precizat Departamentul Justiției într-un comunicat.

Fotografiile din dosar îl arată pe Hodgkins cu barbă, cu părul lung, în Camera Senatului, cu ochelari de schi la gât și purtând un steag mare în numele fostului președinte republican.

A pledat vinovat

Arestat la 16 februarie după ce a fost denunțat, el a pledat vinovat de obstrucționarea procedurilor oficiale, iar procurorul federal a cerut în acest caz o pedeapsă de 18 luni de detenție, scrie France 24.

Potrivit documentelor instanței, Paul Hodgkins a intrat în Capitoliu cu un rucsac care conținea ochelari de protecție, frânghii și mănuși din latex, printre altele. Ajunsese la hemiciclu, unde își făcuse fotografia.

Acuzarea a recunoscut însă că „nu a participat personal sau nu a încurajat violența sau distrugerea bunurilor” și că „a acceptat responsabilitatea foarte devreme”. De asemenea, petrecuse mai puțin de o jumătate de oră în templul puterii legislative din SUA.

Sute de arestări în toată țara

Începând cu 6 ianuarie, peste 535 de protestatari au fost arestați în toată țara pentru participarea la asaltul asupra Congresului SUA și peste 165 au fost acuzați.

Înainte de Paul Hodgkins, alte două persoane fuseseră condamnate la închisoare. O femeie a pledat vinovată și a primit o pedeapsă cu trei ani cu suspendare, în iunie, iar un bărbat a primit o pedeapsă de trei luni după ce a pledat vinovat, însă această sentință acoperea arestul preventiv.

Procedurile de a pleda vinovat sunt norma în Statele Unite, unde marea majoritate a urmăririlor penale federale sunt încheiate fără proces. Dar în dosarele legate de intruziunea în Capitoliu, foarte sensibile din punct de vedere politic, procurorii par reticenți în a oferi pedepse reduse.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger