În timp ce lumea se confruntă cu elaborarea unui răspuns eficient la invazia Rusiei în Ucraina, au apărut trei abordări cheie.
Prima este impunerea de sancțiuni paralizante, care în timp vor sugruma economia rusă. A doua este sprijinul militar pentru ucraineni și o promisiune de a ajuta la antrenarea, organizarea și echiparea forțelor convenționale.
A treia tactică centrală este de a oferi lui Putin exact ceea ce nu își dorește: o Organizație a Tratatului Atlanticului de Nord mai unită, cu mult mai multă putere militară aproape de granițele Rusiei.
Care este rolul SUA în catalizarea NATO și mai ales în staționarea trupelor americane în Europa? Cum va arăta amprenta militară americană în Europa pe măsură ce se va desfășura această criză?
Comandamentul European are aproape 100.000 de militari americani – unii staționați permanent. Aceasta include responsabilitatea pentru activitatea militară în toată Europa de Vest și în toate țările NATO, precum și în Rusia, Belarus, Ucraina, Caucaz și alte puncte fierbinți din războiul din Ucraina.
“În mod clar, astăzi este timpul să mutăm mai multă putere de luptă la granițele de est ale NATO, din garnizoanele confortabile din Belgia, sud-vestul Germaniei, nordul Italiei și SUA”, susține James Stavridis, fost comandant al departamentului sudic al Alianței în Europa.
“Acest lucru va descuraja din punct de vedere militar orice aventurism rusesc, în special de-a lungul granițelor NATO; încurajează aliații și partenerii din est și trimite un semnal diplomatic și politic puternic lui Putin că atacul său asupra Ucrainei nu va face decât să energizeze alianța pentru mai multe operațiuni”.
“Cel mai bune locuri pentru a muta puterea de luptă suplimentară a SUA sunt în Polonia și România. Românii sunt susținători convinși ai NATO și găzduiesc deja un avanpost de apărare antiaeriană. Marine Corps a rotit forțele prin România de ani de zile; este timpul să facem acea prezență permanentă. De asemenea, ar merita să luați în considerare baza unei escadrile de luptă sau a mai multor distrugătoare din clasa Arleigh Burke cu sistemul antirachetă Aegis”, precizează Stavridis.
S a facut referendum sa vada parerea romanilor???
18:39, cat costa rubla azi? A ajuns la paritatea 1 rubla=0,1 USD?
La insula serpilor nu se gandeste nimeni?Aia e mai importanta decat orice fel de rachete,e vorba de apele teritoriale,teritoriu strategic.Daca era folosita de noi macar ca statie radar/far navigatie si tot era bine.Tara asta e condusa de interesele altora observ
Jacota, bați câmpii
Romania sa ramana in postura DEFENSIVA!!! Noi NU vrem sa atacam pe NIMENI!!!
Io am postat la 18:39 , 21:17 si 22:18 , sunt Anonim Agapis Apis Boulean .
Aegis a sucombat în fața tehnologiei Koeshe numită de ruși „kibini”……Degeaba își umflă mușchii khazarii, nu vor scăpa se pare.