AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Poliția i-a confundat cenușa fetiței cu droguri

SUA. Poliția i-a confundat cenușa fetiței cu droguri

SUA. Poliția i-a confundat cenușa fetiței cu droguri

Incidentul a avut loc în urma unui control în mașina unui bărbat, după ce polițiștii au efectuat un test asupra unei pulberi suspecte găsite în autovehicul. Mai mult, șoferul era chiar tatăl fetiței decedate.

Metamfetamină? Ecstasy? Polițiștii din orașul Springfield, Illinois, au fost siguri că au găsit droguri când au descoperit un mic flacon plin cu o pulbere în mașina unui bărbat. După testarea produsului, verdictul a fost următorul: era vorba de cenușa fiicei șoferului, care era în doliu de un an.

Imaginile luate de o cameră corporală a poliției arată acest incident sinistru, care datează din aprilie 2020, dar care acum au fost date publicității în Statele Unite.

În imagini apare Dartavius ​​Barnes, un afro-american, care este oprit de poliție pentru că conducea cu o viteză prea mare, potrivit poliției orașului. Apoi, ofițerii i-au percheziționat vehiculul fără ca Barnes să opună rezistență.

„Nu, nu, asta e fiica mea”

Câteva minute mai târziu, un ofițer s-a întors să-l vadă pe Dartavius ​​Barnes, spunându-i că a găsit, pe lângă câteva recipiente cu canabis, droguri în mașină, probabil metamfetamină sau ecstasy.

Uimit, Barnes nu înțelege despre ce vorbesc ofițerii, până când aceștia  îi arată un mic flacon umplut cu pulbere descoperit în vehicul.

Bărbatul își schimbă apoi complet atitudinea și începe să strige: „nu, nu, nu, asta-i fiica mea!” . Încătușat în spatele mașinii, Barnes repetă această frază iar și iar, cu teamă.

Dar poliția nu părea convinsă de această afirmație ciudată și apoi a procedat la testarea conținutului flaconului. Barnes avea dreptate: era cenușa lui Ta’Naja Barnes, fiica lui Dartavius, care a murit în 2019 la vârsta de doi ani. Mama copilei a fost găsită vinovată de moartea ei din cauza neglijenței, scrie Slate.

Chiar și astăzi, Dartavius ​​Barnes este supărat pe poliția din Springfield, pe care o acuză în special că a profanat rămășițele fiicei sale. Astfel, bărbatul a decis să dea în judecată orașul Springfield, precum și pe cei șase agenți implicați în caz. Poliția a confirmat faptele, dar susține că nu a încălcat nici o lege. Procesul este stabilit pentru august 2022.

author avatar
Tudor Borcea