AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Orașul unde se află mama tuturor distracțiilor impune pașaport sanitar

SUA. Orașul unde se află mama tuturor distracțiilor impune pașaport sanitar

SUA. Orașul unde se află mama tuturor distracțiilor impune pașaport sanitar

Dovada vaccinării împotriva Covid-19 va fi necesară în curând pentru a intra într-un restaurant, bar sau cinematograf din Los Angeles – unde se află Hollywood și celebrele cazinouri –  potrivit unei directive adoptate miercuri, 6 octombrie, de consiliul municipal al celui de-al doilea mare oraș din SUA.

Similară cu directivele privind pașaportul sanitar deja puse în aplicare în New York și San Francisco, ea se aplică în „Orașul Îngerilor” (California) unităților care servesc alimente sau băuturi, sălilor de sport, locuri de divertisment, centrelor comerciale și saloanelor de înfrumusețare.

„Trebuie să complicăm sarcina celor nevaccinați”

Supermarketurile și farmaciile nu sunt afectate de aceste prevederi care vor intra în vigoare la începutul lunii noiembrie. „Trebuie să limităm transmiterea virusului, dar să complicăm și sarcina celor nevaccinați care merg în locuri închise și pun viața în pericol ”, a pledat președintele consiliului municipal, Nury Martinez.

Firmele care încalcă aceste directive vor fi pasibile de amenzi, a căror valoare va crește în cazul unei infracțiuni repetate. Directiva a fost adoptată cu 11voturi pentru contra două împotrivă.

Excepțiile sunt prevăzute în caz de contraindicații medicale sau credințe religioase incompatibile cu vaccinarea. Los Angeles va cere, de asemenea, dovada vaccinării sau un test negativ pentru a participa la toate evenimentele în aer liber cu 5.000 sau mai mulți spectatori.

Vaccinul, obligatoriu pentru elevii de 12 ani și peste

Districtul școlar din Los Angeles a anunțat la începutul lunii septembrie că vaccinul va deveni obligatoriu pentru toți elevii cu vârsta de 12 ani și peste care doresc să participe fizic la cursuri. Le-a acordat timp celor 220.000 de elevi eligibili pentru vaccinare până la sfârșitul anului pentru a fi complet imunizați, scrie AFP.

Peste 700.000 de morți

Purtarea unei măști și vaccinarea au devenit probleme politice care îi divizează pe americani. Deși oamenii de știință insistă asupra eficacității vaccinului, o minoritate a populației spune  că obligația de vaccinare și alte restricții sanitare reprezintă o încălcare clară a libertăților lor individuale.

Unii guvernatori republicani, cum ar fi cei din Florida sau Texas, au dorit chiar să introducă interdicții de purtare a măștii în statele lor. Coronavirusul a infectat aproape 44 de milioane de americani de la începutul pandemiei și a ucis peste 700.000, potrivit Universității Johns Hopkins, un record mondial.

 

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari

2 COMENTARII

    • F.m.m. de waxer borât. Du-te, vierme, pe G4„media” și hAdevărul, acolo-i locul viermilor ca tine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger