AcasăȘTIRI EXTERNESUA oferă permise de pescuit, vânătoare, puști și mașini 4x4 contra vaccinare

SUA oferă permise de pescuit, vânătoare, puști și mașini 4×4 contra vaccinare

SUA oferă permise de pescuit, vânătoare, puști și mașini 4x4 contra vaccinare

Un pick-up, un permis de vânătoare sau o pușcă: pentru Ziua Tatălui, pe 20 iunie, statul american Virginia de Vest lansează o loterie pentru persoanele care au fost vaccinate pentru a da un impuls campaniei de imunizare.

Problema autorităților e că, după un început bun, campania de vaccinare stagnează în acest stat rural din inima lanțului muntos Apalaș, în estul Statelor Unite, unde doar 41% din populație este complet vaccinată.

Pentru a-i atrage pe locuitorii care încă ezită, autoritățile au decis să organizeze o loterie în fiecare săptămână în perioada 20 iunie – 4 august, cu premii pentru rezidenții care au primit cel puțin o doză de vaccin, a anunțat, marți, 1 iunie,  guvernatorul republican Jim Justice.

Printre premiile care vor fi câștigate pe 20 iunie, apoi în fiecare miercuri, se numără două pick-up-uri (vehicule folosite pe scară largă pe piața auto aericană), cinci licențe de pescuit și vânătoare valabile pe viață, zece puști și 25 de sejururi de weekend în parcurile naturale ale statului.

Burse la universități de stat

De asemenea, va exista un fond de premii de 1 milion de dolari și, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani, două burse complete de patru ani la o universitate de stat, un premiu deosebit de atractiv într-o țară în care învățământul superior este scump.

„Încă avem o porțiune semnificativă din statul nostru care nu a ales să fie vaccinată”, a declarat directorul de sănătate al Universității din Virginia de Vest, Clay Marsh, scrie AFP.

West Virginia a inovat deja în ultimele luni oferind persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, o categorie de vârstă mai reticentă la vaccinare, certificate de economii de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeași sumă, dacă s-au vaccinat.

Lansate de statul Ohio, loteriile de milioane de dolari se multiplică în Statele Unite pentru a relansa campania de vaccinare anti-Covid-19, care a scăzut turația de câteva săptămâni.

Alte state atrag, de asemenea, reticenții oferind beri, pizza sau bilete la evenimente sportive, fără a mai vorbi de inițiativele private.

Președintele Joe Biden dorește să atingă pragul de 70% în rândul adulților care au primit cel puțin o primă doză, până pe 4 iulie. Etapa de 50% a fost depășită la 25 mai.

 

author avatar
Tudor Borcea
321 afisari

4 COMENTARII

  1. la astia nimic nu e mita ,coruptie sau alte ilegalitati sa dea auzi pt vaccinare unde priveste sanattea e chemat cu pusti contra cost!!!!!!!!

  2. Si-n RO se ofera… amenintari: nu veti putea sa meregeti la: film,la spectacol,la, la,la…..in strainatate, etc… santem deci americani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger