AcasăȘTIRI EXTERNESUA nu pot ține pasul cu capacitatea de construcție de nave de...

SUA nu pot ține pasul cu capacitatea de construcție de nave de război a Chinei / Câte vase construiește într-un an

nave de razboi

Șantierele navale americane nu pot construi distrugătoare suficient de repede pentru a face față eforturilor Congresului pentru trei nave de război clasa Arleigh Burke Flight III în fiecare an, potrivit unui oficial de top al Pentagonului.

Controlorul Departamentului Apărării, Mike McCord, a declarat că șantierele navale nu pot produce nici măcar două nave de război pe an, ceea ce face cererea Congresului pentru trei nerealistă.

Șantierele navale american construiesc cel mult două nave pe an

„Toată lumea se luptă cu forță de muncă calificată. Toată lumea se luptă cu lanțul de aprovizionare”, a declarat el. „Deci, nu se îmbunătățește foarte repede din datele pe care le-am văzut – indiferent dacă sunt cu submarine sau DDG-uri. Deci două pe an pare să fie o cifră rezonabilă.”

În prezent, industria este capabilă să construiască 1,5 distrugătoare anual, potrivit americanmilitarynews.com.

Conform perspectivelor bugetare, Marina americană intenționează să cumpere două nave în fiecare an până în anul fiscal 2028.

„Ne-ar plăcea să trăim într-o lume în care șantierele ar putea face trei pe an sau trei submarine pe an, dar noi nu trăim în acea lume”, a spus McCord.

Capacitatea marinei americane, mult sub cea a Chinei

Marina chineză are avantaje semnificative față de rivalul său american, inclusiv o flotă mai mare și o capacitate mai mare de construcție de nave, în timp ce Beijingul încearcă să își proiecteze puterea pe oceane, a declarat șeful Marinei Statelor Unite, în urmă cu câteva luni.

Marina Armatei Populare de Eliberare a Chinei ar putea avea până la 400 de nave în următorii ani, a declarat secretarul Marinei – față de aproximativ 340 în prezent. Între timp, flota americană va avea mai puțin de 300 de nave.

Potrivit Planului de navigație 2022 al marinei americane publicat vara trecută, obiectivul Pentagonului este de a avea 350 de nave cu echipaj până în 2045 – încă mult sub proiecția flotei chineze.

author avatar
Andreea Vlad