AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Noua strategie anti-COVID: vaccinare obligatorie în marile companii

SUA. Noua strategie anti-COVID: vaccinare obligatorie în marile companii

Joe BidenSUA. Noua strategie anti-COVID: vaccinare obligatorie în marile companii

Te vaccinezi sau vei fi demis! Administrația Joe Biden a adoptat o nouă strategie de a aborda pandemia de Covid-19.

Departamentul Muncii din Guvernul SUA elaborează un proiect conform căruia companiile care au cel puțin 100 de angajați trebuie să și-i vaccineze. Astfel, companiile vizate fie își imunizează toți angajații, fie le vor solicita acestora să se testeze cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, companiile vor trebui să le acorde angajaților zile libere plătite. Măsura ar urma să afecteze 100 de milioane de angajați din sectorul privat, potrivit CNN. Companiile care nu se vor conforma riscă amenzi de 14.000 de dolari per angajat.

Președintele Biden a înăsprit tonul

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina – n.r.) ne-a costat pe toți”, s-a adresat Joe Biden, pe un ton aspru, celor care încă refuză să se vaccineze. Președintele a spus că America celor vaccinați devine din ce în ce mai „frustrată” din cauza acelor persoane care nu au făcut încă vaccinul și care alimentează răspândirea virusului.

De asemenea, toți angajații federali din SUA vor fi obligați să se vaccineze, fără posibilitatea de a opta să fie testați regulat. Președintele Joe Biden va semna și un ordin executiv care impune aceeași obligație – de vaccinare – angajaților din companiile care au relații de afaceri cu guvernul federal.

Noua strategie anti-pandemie în șase piloni

CNN notează că noile măsuri merg mai departe de ceea ce președintele american anunțase în vara acestui an. Atunci, Biden ceruse lucrătorilor federali să se vaccineze, dar fusese păstrată posibilitatea ca aceia care refuzau vaccinarea să fie supuși unor restricții mai aspre.

Un oficial al Casei Albe a spus că noua strategie anti-pandemie anunțată de Joe Biden are șase „piloni”:

  • vaccinarea celor care încă nu s-au imunizat
  • protecție suplimentară pentru vaccinați prin intermediul unei a treia doze
  • școlile rămân deschise
  • creșterea testării și necesitatea de a purta mască de protecție
  • protejarea recuperării economice
  • ameliorarea îngrijirii pentru persoanele cu COVID-19
author avatar
Andreea Vlad
310 afisari

2 COMENTARII

  1. „… fie își imunizează toți angajații… ” – ce-a facut, fă? Iar mintiti cu ” imunizarea „? Apropo, pe fostul vice-presedinte Pfizer l-ati ascultat, ziarici cacacioşi si sclaveți? Nimic ,nimic, tot cu ” autoritatile „, tot? Tot cu Rafila si restul găştii de criminali? Scursorile dracului ce sunteti!

  2. @ Se pare că vaccinarea , încercând să ofere tuturor șanse egale în fața epidemiilor, a contribuit și la apariția bolșevismului, ? Sunteți de părere că Biden ar putea să propună să facă din americani bolșevici, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger