AcasăȘTIRI EXTERNESUA, lăsată pe afară? Ucraina, „pregătită” să discute cu Moscova. „Rusia trebuie...

SUA, lăsată pe afară? Ucraina, „pregătită” să discute cu Moscova. „Rusia trebuie să facă primul pas”

SUA, lăsată pe afară? Ucraina, „pregătită” să discute cu Moscova. „Rusia trebuie să facă primul pas”

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina este pregătită pentru „negocieri constructive” cu Rusia, cu condiția ca Moscova să facă primul pas.

„Ucraina este pregătită pentru negocieri constructive, dar nimeni nu va face presiuni asupra noastră, nimeni nu ne va obliga să facem ceva, pentru că Ucraina a făcut deja destule pentru pace”, a spus Kuleba. „Depinde de Rusia să facă o mișcare acum”.

Putin „trebuie să facă concesii”

Șeful diplomației ucrainene a adăugat că Rusia este cea care „trebuie să facă concesii” acum, fără a detalia măsurile pe care Kievul le așteaptă de la Vladimir Putin.

„Scopul nostru – și le spunem cu sinceritate partenerilor noștri – este de a obliga Rusia să facă concesii, a sosit timpul ca ea să facă concesii și să-și demonstreze interesul real pentru obținerea păcii”, a spus Kuleba, scrie Tass.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat de multe ori anterior că Rusia nu a fost parte la conflictul din estul Ucrainei.

Occidentul și Kievul au făcut recent ecou acuzațiilor despre potențiala invazie a Ucrainei de către Rusia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat aceste afirmații ca fiind „vide și nefondate”, servind drept un „truc pentru a escalada tensiunile”, subliniind că Rusia nu a reprezentat nici o amenințare pentru nimeni.

Peskov nu a exclus însă posibilitatea unor „provocări” menite să justifice astfel de afirmații și a avertizat că încercările de a folosi forța militară pentru a rezolva criza din sud-estul Ucrainei vor avea consecințe grave.

author avatar
Tudor Borcea
399 afisari

1 COMENTARIU

  1. cred ca ”cineva” se joaca cu focul ( colosul militar rus) sub asa zisa protectie de peste ocean..
    Ucraina trebuie sa faca prim pasul si sa negocieze printre altele si situatia minoritatilor romane sarbe si ungare din teritoriul ei
    Hai pa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger