AcasăȘTIRI EXTERNESUA întăresc flancul estic al NATO! Noi trupe vor ajunge în România

SUA întăresc flancul estic al NATO! Noi trupe vor ajunge în România

suaSUA întăresc flancul estic al NATO! Noi trupe vor ajunge în România

SUA au decis să mărească numărul de militari trimiși să apere flancul estic european al NATO, așa că 500 de soldați americani vor ajunge în Europa în următoarea perioadă, inclusiv în România.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că acest efectiv de soldați are destinațiile Germania, Grecia, Polonia şi România. În plus, militarii americani au drept principală misiune apărarea spațiului aerian al Alianței Nord-Atlantice.

Misiunea va include și trimiterea aeronavelor de realimentare KC-135 în Grecia, dar oficialul nu a menționat câte aparate de zbor de acest tip vor fi dislocate în zonă.

Centre de operațiuni pentru sprijin aerian vor fi înființate în Polonia și România, iar o companie de aprovizionare și una de întreținere vor fi trimise din SUA în Germania, a spus oficialul.

În ultimele săptămâni, Statele Unite ale Americii au trimis aproximativ 100.000 de militari americani, în diferite state europene, unde îndeplinesc misiuni temporare sau permanente.

SUA vrea să consolideze apărarea NATO

Tod Wolters, un general american, a fost învestit cu autoritatea de a pune în activare planurile Alianței Nord-Atlantice, ce implică executarea Forței de Răspuns a NATO, conform unor surse oficiale americane și europene.

„Astăzi am activat planul de apărare a NATO, care oferă comandanților noștri militari mai multă autoritate pentru a muta forțe și a desfășura forțe atunci când este nevoie și, desigur, acestea pot fi și elemente ale forței de răspuns a NATO”, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Americanii dau toate garanțiile că mutarea trupelor are caracter defensiv, de pe urma căreia nu se dorește o escaladare a conflictului.

„Suntem pregătiți, dar ceea ce facem este defensiv, măsurat și nu căutăm confruntarea. Vrem să prevenim conflictul”, a adăugat Stoltenberg.

author avatar
Andreea Vlad
265 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu zic ca e un lucru bun ca au trimis KC-135. Daca se ridica starea de ‘halerta, ne alimenteaza direct pe autostrada cand mergem in Thasos, nu mai trebuie sa oprim aiurea.

  2. @ S-a lăudat Cîțu că a realizat creștere economică și vin ăștia să le halească realizările, ? Or avea invitații, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger