AcasăȘTIRI EXTERNESUA încep interzicerea sportivilor transgender. Al 18-lea stat care adoptă legea

SUA încep interzicerea sportivilor transgender. Al 18-lea stat care adoptă legea

SUA încep interzicerea sportivilor transgender. Al 18-lea stat care adoptă legea

Măsura, care interzice fetelor și femeilor transgender să facă parte din echipele sportive feminine ale școlilor, va deveni lege după ce guvernatorul democrat al statului nu a reușit să ia măsuri în acest sens.

Louisiana a devenit luni cel de-al 18-lea stat din SUA care interzice femeilor și fetelor transsexuale să joace în echipele sportive școlare feminine, după ce guvernatorul democrat al statului a ales să nu se opună prin veto sau să aprobe proiectul de lege.

„Sexul biologic”, cel înscris în certificatul de naștere

Ambele camere ale Legislativului controlat de republicani au adoptat legea luna trecută, iar guvernatorul John Bel Edwards a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă, că nu va semna legea, dar nici nu va opune veto. Conform legii din Louisiana, orice proiect de lege adoptat până la sfârșitul sesiunii legislative devine lege dacă guvernatorul nu ia măsuri în privința sa, informează NBC News.

Proiectul de lege, numit Fairness in Women’s Sports Act, prevede ca școlile „să desemneze echipele sportive intercolegiale și interșcolare în funcție de sexul biologic al membrilor echipei”. Aceasta definește „sexul biologic” ca fiind sexul înscris în certificatul de naștere al unei persoane la momentul nașterii. De asemenea, se precizează în mod explicit că echipele desemnate pentru femei „nu sunt deschise participării” oricărei persoane pe al cărei certificat de naștere este menționat sexul masculin, ceea ce exclude în mod specific fetele și femeile transsexuale.

Legea va intra în vigoare la 1 august și se va aplica școlilor publice primare, gimnaziale și liceale, precum și universităților publice. De asemenea, se va aplica oricărei școli sau universități private care primește fonduri publice.

Proiectul de lege le oferă elevilor și altor persoane posibilitatea de a da în judecată școlile care permit fetelor și femeilor transsexuale să joace în echipele sportive feminine și previne luarea de măsuri împotriva oricărei persoane care raportează o școală care încalcă legea. Anul trecut, Edwards a respins prin veto un proiect de lege similar, numindu-l „o soluție în căutarea unei probleme care pur și simplu nu există în Louisiana”.

author avatar
Tudor Borcea
798 afisari

5 COMENTARII

  1. Incredibil, s-au prins si ei ca exista diferente fizice reale intre oameni? :))))))) Ha, Ha, Ha!!!! Barbatul e barbat, femeia e femeie, indiferent ce ineptii au in cap unii sau altii.

  2. Ia uite domnule, până și marii democrați ai lumii care ne-au băgat pe gât tot felul de lozinci du drepturile omului vin acum și interzic participarea deviaților sexuali la competiții sportive, apoi și în alte domenii. Ce ne facem noi că curcubeii noști se manifestă gălăgios în stradă, dar și statele NATO a căror soldați de același fel se cuplează?

  3. Un pic de batalie intre puterea locala si cea federala. O sa vedem pana la urma care pe care

  4. political corect , sa participe la concurs de femei , femeile care li se vede ciocalaul din chiloti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger