AcasăȘTIRI EXTERNESUA îl lovesc din nou pe Roman Abramovici / I-au confiscat două...

SUA îl lovesc din nou pe Roman Abramovici / I-au confiscat două „jucării” de 400 de milioane de dolari

SUA îl lovesc din nou pe Roman Abramovici / I-au confiscat două „jucării” de 400 de milioane de dolari

Confiscarea a două avioane aparținând miliardarului rus Roman Abramovici, om de afaceri apropiat de Kremlin și fost patron al clubului englez de fotbal Chelsea, a fost ordonată luni de justiția americană. Acestea ar fi fost folosite încălcând sancțiunile împotriva Rusiei în urma războiului din Ucraina.

Ministerul a explicat în documente legale că aeronavele, un Boeing 787-8 Dreamliner și un jet Gulfstream G650ER, au intrat pe teritoriul rusesc după ce reglementările americane privind exportul au fost puse în aplicare la 2 martie.

Zboruri neautorizate

Cele două avioane, în valoare de peste 400 de milioane de dolari, sunt de origine americană, iar Roman Abramovici, le-a adus în Rusia în luna martie fără a solicita o licență specială de reexport, a precizat ministerul.

„Controalele efectuate de Ministerul Comerțului asupra exporturilor și reexporturilor sunt puternice și trebuie respectate. Este o componentă importantă a strategiei SUA de a priva Rusia de mijloacele de a-și alimenta războiul ilegal”, a declarat Andrew Adams, directorul echipei KleptoCapture.

Echipa, care include o duzină de procurori și anchetatori din mai multe agenții americane, are sarcina de a investiga încălcările sancțiunilor adoptate împotriva Moscovei de la invazia în Ucraina și de a organiza confiscarea activelor oligarhilor, scrie Ouest-France.

„Pe termen scurt, scopul (acestei echipe) este de a demonstra aplicarea fermă a regimului de sancțiuni și de a încuraja persoanele apropiate Kremlinului să se distanțeze de statul rus în timp ce acesta continuă să accelereze războiul”, a declarat Adams.

Departamentul de Justiție nu a precizat unde se află în prezent cele două avioane. Fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea nu a fost inclus pe lista de sancțiuni a SUA.

author avatar
Tudor Borcea
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger