AcasăȘTIRI EXTERNESUA îi plătește pe oameni să se întoarcă la muncă

SUA îi plătește pe oameni să se întoarcă la muncă

SUA îi plătește pe oameni să se întoarcă la muncă (Foto: Viacheslav Bublyk via Unsplash)

A fi plătit pentru a reveni la muncă face parte din pachetul de relansare economică din SUA, la care nimeni nu se aștepta, deoarece varianta Omicron începe să se răspândească.

Guvernatorul statului Arizona s-a oferit să plătească 2.000 de dolari, sau mai mult de 1.700 de euro, persoanelor care se întorc la birou.

Această inițiativă a fost elaborată și propusă în mai de republicanul Doug Ducey, care conduce Arizona din 2015. Americanii care obțin un loc de muncă cu normă întreagă vor putea primi un cec de stimulare unic de 2.000 de dolari, o sumă împărțită la doi pentru cei care lucrează part time.

Nici muncă fără pâine, nici pâine fără telemuncă

În Kentucky, a apărut o propunere similară. Guvernatorul democrat Andy Beshear a oferit în iunie un bonus de 1.500 de dolari (peste 1.300 de euro) persoanelor care se întorc la muncă. Pentru a-l primi, locuitorii statului trebuiau să fi fost angajați în perioada 24 iunie – 30 iulie.

Același model în statul Maine, unde guvernatorul Janet Mills (democrat) a plătit un bonus de 1.500 de dolari pentru lucrătorii care și-au început o slujbă între 15 iunie și 30 iunie, sau un cec de 1.000 de dolari (886 de euro) pentru cei care și-au reluat postul în iulie.

Epidemia de Covid-19 a adus definitiv telemunca în viețile oamenilor, dar a avut și un impact economic semnificativ. Odată cu dezvoltarea vaccinurilor, „oamenii s-au întors la birou, restaurantele funcționează la capacitate maximă și turiștii se adună în statul nostru”, spune Doug Ducey.

Pentru a relansa mașinăria economică americană la putere maximă, guvernatorul Arizonei consideră că este necesar să-i încurajeze pe cei care muncesc, mai degrabă decât să-i ajute pe șomeri.

„Vom folosi banii federali pentru a încuraja oamenii să muncească în loc să-i plătim pe cei inactivi”. Doug Ducey se referă aici la alocațiile săptămânale de până la 300 de dolari, un program de ajutor unic pus în aplicare în timpul pandemiei pentru a sprijini persoanele aflate în șomaj, scrie Slate.

Omologul său din Kentucky consideră că aceste decizii sunt luate pentru a „dinamiza economia noastră înfloritoare, în timp ce îi căutăm pe cei care încă încearcă să iasă din această pandemie unică”. Aproximativ 3 milioane de oameni au semnat o petiție prin care solicită introducerea de cecuri recurente în valoare de până la 2.000 de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger