AcasăȘTIRI EXTERNESUA grațiază o vacă după ce a evadat de la abator

SUA grațiază o vacă după ce a evadat de la abator

SUA grațiază o vacă după ce a evadat de la abator

O vacă rămasă dispărută după ce a evadat dintr-un abator, alături de alte 40, a fost găsită joi, dar va fi graţiată după ce cântăreaţa Diane Warren a pledat în favoarea lăsării ei în viață.

Cazul a generat emoție după ce turma de vaci a reușit să scape din abatorul unde urma să-i fie curmate zilele, poliția fiind solicitată să înceapă o amplă acțiune de căutare, în mijlocul unei zone rezidențiale din estul Los Angeles-ului.

O vacă care a atacat o familie cu copii mici a fost ucisă de un ofițer de poliție și alte 38 au fost duse înapoi la abator.

Polițiștii, transformați în cowboy

Bovinele aflate în fugă au cutreierat străzile din Pico Rivera, zăbovind uneori pe peluzele caselor, înainte de a fi prinsei de oamenii șerifului din Los Angeles (SUA) ajutați de polițiști călare transformați în cowboy.

Însă una nu a fost localizată decât joi, 24 iunie, de un trecător: vaca păștea pe un câmp la câţiva kilometri de abator, scrie AFP.

Un oficial al orașului Pico Rivera a anunțat că vaca va fi salvată de la moarte, grație vedetei Diane Warren, o compozitoare californiană cu multiple hituri internaționale, muzică de film, deținătoare a unui premiu Grammy, un premiu Emmy și două Globuri de Aur. Artista a intervenit pentru a „facilita eliberarea” animalului „în colaborare cu adăposturile locale”.

Orașul Pico Rivera este în discuții cu proprietarii abatorului pentru a studia posibilitatea de a trimite toate vacile care scapă de la abator în adăposturi, a spus oficialul.

author avatar
Tudor Borcea