AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Cel puțin 140.000 de copii și-au pierdut un părinte din cauza...

SUA. Cel puțin 140.000 de copii și-au pierdut un părinte din cauza Covid-19

SUA. Cel puțin 140.000 de copii și-au pierdut un părinte din cauza Covid-19/ Foto: Artem Maltsem via Unsplash

Un studiu publicat joi, 7 octombrie în revista Pediatrics și realizat de oamenii de știință de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trage un semnal de alarmă în fața consecințelor devastatoare ale pandemiei Covid-19 asupra copiilor.

În Statele Unite, 140.000 de copii au pierdut un părinte sau bunic care a avut custodia lor din cauza pendemiei. „Aceasta lucru înseamnă că pentru fiecare patru decese cauzate de Covid-19, un copil rămâne fără mamă, tată și/ sau bunic care să-i asigure nevoile și educația acasă – nevoi precum dragostea, siguranța și îngrijirea zilnică”, explică autorul principal al studiului, Susan Hillis.

Bilanțul nu ia în considerare varianta Delta

De asemenea epidemiolog în echipa de intervenție Covid-19 a a Centers for Disease Control and Prevention, Susan Hillis estimează acum că numărul de 140.000 ar trebui chiar revizuit în sus. Studiul realizat în perioada aprilie 2020 – iunie 2021 nu ia în considerare ultimele date legate de varianta Delta.

Cercetătorul estimează acum că 175.000 de tineri americani au suferit pierderea a cel puțin unui membru de familie responsabil de ei. Un număr care va continua să urce „atâta timp cât decesele noastre din cauza pandemiei cresc”.

Minoritățile, cele mai afectate

În 65% din cazuri, copiii care sunt orfani de tată, mamă sau de ambii părinți din cauza Covid-19 sau care și-au pierdut tutorele legal, provin din minorități rasiale și etnice, explică Susan Hillis.

Copiii nativi americani și cei din Alaska au fost de 4,5 ori mai afectați de aceste decese decât copiii albi, urmați de copiii afro-americani și hispanici. „Este o disparitate extremă”, comentează epidemiologul, scrie Slate.

Pentru psihiatrul Warren NG de la Universitatea, moartea unei persoane dragi poate avea un impact profund, pe termen lung, asupra sănătății și bunăstării copiilor”. Pe termen scurt, poate duce la crize de sănătate mintală și la un risc crescut de sinucidere, spune Hillis.

author avatar
Tudor Borcea
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger