AcasăȘTIRI EXTERNESUA. Capitoliul, sub amenințarea unor noi atacuri. Revine coșmarul din 6 ianuarie

SUA. Capitoliul, sub amenințarea unor noi atacuri. Revine coșmarul din 6 ianuarie

SUA. Capitoliul, sub amenințarea unor noi atacuri. Revine coșmarul din 6 ianuarie

Unii adepți ai mișcării conspiraționiste QAnon cred că Donald Trump va fi învestit, joi, președinte al Statelor Unite. Poliția se teme de un „posibil plan al unei miliții” de a forța intrarea în Capitoliu în această zi.

În timp ce asaltul asupa clădirii Capitoliului, la 6 ianuarie, rămâne viu în memoria colectivă, este de așteptat o altă zi de tensiune la Washington.

Securitatea a fost întărită și voturile au fost reportate în Congresul SUA după ce poliția a alertat despre „posibilul plan al unei miliții” de a ataca Capitoliul, joi.

Membrii mișcării conspiraționiste QAnon, care nu au acceptat niciodată victoria lui Joe Biden, cred că pe 4 martie Donald Trump va fi învestit în funcția de președinte al Statelor Unite pentru un al doilea mandat.

Pe măsură ce data se apropia, polițiștii monitorizau îndeaproape apelurile adepților lui Trump la manifestări ,în aceste zile. Iar miercuri, forțele însărcinate cu protejarea sediului Congresului au semnalat o amenințare.

SUA se află încă în stare de șoc, după atacul din 6 ianuarie, când sute de susținători ai lui Donald Trump au invadat sediul Congresului, în timp ce parlamentarii au certificat victoria democratului Joe Biden.

„Am obținut informații care arată un posibil plan al unei miliții identificate de a forța intrarea în Capitoliu, la 4 martie”, a avertizat poliția, susținând că este „pregătită pentru orice potențiale amenințări”.

Poliția Capitoliului a subliniat că „a efectuat deja o consolidare semnificativă a securității” clădirii, după incidentele din ianuarie.

Membrii Gărzii Naționale patrulează în incinta clădirii care este protejatăte de bariere și de sârmă ghimpată.

Poliția urmărește „îndeaproape diverse informații” despre adunările „potențiale 4-6 martie”, au declarat miercuri oficialii de securitate din Congres într-o notă adresată personalului de la Capitoliu.

Prețurile camerelor la hotelul Trump Internațional au explodat

În timpul președinției lui Donald Trump, membrii nebuloasei QAnon erau convinși că republicanul avea să salveze lumea în fața elitelor „corupte și pedofile”. Unii, sperând că Congresul nu va certifica victoria lui Joe Biden pe 6 ianuarie, au fost printre protestatari.

Până în 1933, președinții americani au fost învestiți la 4 martie, și nu pe 20 ianuarie, așa cum este acum tradiția.

Dacă Joe Biden a fost în cele din urmă învestit la 20 ianuarie, activiștii mai cred că rivalul său republican va reveni la putere joi, chiar dacă este dificil de estimat numărul acestora sau dacă conversațiile online ale celor pro-Trump se pot converti în acțiune de această dată, scrie Fance24.

Prețul camerelor la luxosul hotel Trump International, lângă Capitol, a explodat la 1.331 dolari pe noapte pentru miercuri și joi seara, față de 476 dolari până la sfârșitul lunii martie.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari

2 COMENTARII

  1. Teroristii,nebunii,la ouscarie sau la balamuc,dupa caz.Geo,norocul tau, al lui Trump,si al teroristilor (sustinatorii lui Trump ),este ca prostia,noaptea din capatinile voastre,nu doare.Altfel ati da de dracu,v-ati perpeli prin santuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger