AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica avertizează Turcia: Nu intrați în Siria! Face Erdogan alianță cu Putin...

America avertizează Turcia: Nu intrați în Siria! Face Erdogan alianță cu Putin împotriva SUA?

America avertizează Turcia: Nu intrați în Siria! Face Erdogan alianță cu Putin împotriva SUA? (sursa foto: captură video)

Avertisment de la Washington pentru actuala putere de la Ankara.

În contextul în care liderul turc Recep Tayyip Erdogan a discutat telefonic cu președintele rus Vladimir Putin, inclusiv despre operațiunea militară planificată a Ankarei de-a lungul graniței cu Siria – VEZI DETALII AICI, s-a aflat mesajul transmis din direcția Washingtonului către Turcia.

Și anume că Statele Unite au avertizat marți Turcia împotriva lansării unei noi operațiuni militare în nordul Siriei, spunând că „aliatul NATO” ar pune în pericol trupele americane. Pe lângă populația civilă din zonă.

Avertisment către Ankara: „Orice nouă ofensivă ar submina și mai mult stabilitatea regională”

„Suntem profund îngrijorați de rapoartele și discuțiile privind o potențială intensificare a activității militare în nordul Siriei și, în special, de impactul acesteia asupra populației civile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Condamnăm orice escaladare. Susținem menținerea liniilor actuale de încetare a focului”, a adăugat oficialul Departamentului de Stat american.

Liderul de la Ankara anunțase încă de zilele trecute că „în curând” Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în nordul Siriei pentru a crea o „zonă de securitate” de 30 de kilometri de-a lungul graniței. „Recunoaștem preocupările legitime de securitate ale Turciei la granița de sud a Turciei. Dar orice nouă ofensivă ar submina și mai mult stabilitatea regională și ar pune în pericol forțele americane în campania coaliției împotriva ISIS”, a mai susținut Price.

author avatar
Andrei Coman
551 afisari

5 COMENTARII

  1. AMERLOCUL RAMOLIT E CAM BAGAT IN CORZI PE TOATE MERIDIANEL…. CE MA BUCUR!!!SFARSITUL PARE SA FIE APROAPE……

  2. Americanii au dreptate sa ameninte ! Inca nu au reusit sa distruga Europa ! Intrigile lor sunt doar la jumatatea parcursului , Romania , Polonia , Moldova si alte State de care Americanii nici nu au auzit si nici nu stiu unde se situeaza , nu au inceput razboiul impotriva Rusiei
    Daca nu stiti , comenzi faraonice de fabricare a armamentului de razboi in USA ! Treaba merge , America prospera

  3. Gunoaiele drogate trebuie sa si vada de drogurile ,criminalii ,poponarii si tranvestitii lor , Turcia face ce vrea impotriva teroristilor kurzi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger