AcasăȘTIRI EXTERNESUA avertizează națiunile din Pacific împotriva „regimurilor autocrate” / Washington pierde teren...

SUA avertizează națiunile din Pacific împotriva „regimurilor autocrate” / Washington pierde teren în fața Chinei

SUA avertizează națiunile din Pacific împotriva regimurilor autocrate. Washington pierde teren în fața Chinei / Foto: printscreen

Adjunctul diplomației SUA a avertizat duminică, în Insulele Solomon, națiunile din Pacific împotriva avansării regimurilor autocratice, în timp ce China își extinde influența în această regiune, care este apanajul Washingtonului și al aliaților săi.

Secretarul de Stat adjunct Wendy Sherman se află în Insulele Solomon cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a bătăliei de la Guadalcanal, prima ofensivă terestră majoră a Statelor Unite și a aliaților săi împotriva Japoniei în 1942 și punctul de cotitură al războiului din Pacific.

Comparații cu lupta aliaților împotriva nazismului

Wendy Sherman a avertizat, fără a da nume, împotriva liderilor care, a spus ea, încearcă să resusciteze idei „corupte” despre utilizarea forței și „cred că constrângerea, presiunea și violența sunt instrumente care pot fi folosite cu impunitate”.

Comparând situația actuală cu lupta Aliaților împotriva nazismului și a Japoniei imperiale din anii ’30 și ’40, diplomatul american a îndemnat țările din Pacific să reziste autoritarismului. „Ne amintim cât de corupte și goale erau acele idei și cât de goale rămân și astăzi”, a spus ea. „Astăzi suntem din nou implicați într-o luptă diferită, care va continua pentru moment”.

Vizita lui Wendy Sherman în Insulele Solomon are loc în contextul în care SUA încearcă să recâștige un punct de sprijin într-o regiune în care China este din ce în ce mai activă din punct de vedere diplomatic.

Guvernul Insulelor Solomon a semnat recent un pact de securitate opac cu Beijingul, încearcă să limiteze libertatea presei și ia în considerare amânarea alegerilor.

„Depinde de noi să decidem dacă vrem să continuăm să avem societăți în care oamenii sunt liberi să își exprime opiniile” și „dacă vrem guverne care să fie transparente și responsabile în fața poporului lor”, le-a spus Sherman gazdelor sale.

În plus față de avertismente, Sherman a declarat că Washingtonul dorește să sporească cooperarea cu insulele din Pacific, despre care a spus că este „absolut esențială”, inclusiv prin deschiderea de ambasade în Tonga, Kiribati și Insulele Solomon, scrie Le Figaro.

Președintele american Joe Biden va găzdui liderii insulelor din Pacific la Casa Albă pentru un summit, în septembrie.

author avatar
Tudor Borcea
535 afisari

8 COMENTARII

  1. Se pare ca Biblia are dreptate.Lasa-i doamne 30 de ani pe mana mea,si-ai sa vezi ca dracii-i gaseste.Ca atare se vede clar ca Planeta a incaput pe mana diavolului.Alt Diavol,dihania din Coreea de Nord i-a oferit lui Putina pe tava 100.000 de soldati sa-i casapeasca pe ucraineni.Xing Ti-omping lupta si el pt.
    „pace.”Ciuma rosie,fratia diavolilor e in plina ofensiva. ONU e plecata in vacanta la plaje.Planeta albastra a debvenit un veritabil balamuc.Chiar si din punct de vedere climatic.Si nimeni nu face nimic,doar Trump a retras America din programul de combatere a degradarii climei globale.Ca sa ” ajute ” si el cu ceva .Pe astia nu ii ia dracul ?

  2. USA cica se lupta cu „ciuma rosie”… Dar e necesar de facut niste precizari
    1- pedofilul Epstein si complicea lui Ghislaine Maxwell fac parte din grupul de spioni MOSSAD ” MEGA” care santajeaza cu pedofilie tot felul de politicieni din USA care au fost „sinucisi” de MOSSAD.Tatal lui Ghislaine Maxwell(sinucis)a avut consilier si avocat pe SAMUEL PISAR care este tatal lui AnthonyBlinken,seful lui WendySherman
    2-NancyPelosi este implicata pana peste urechi cu comunistii din China prin soferul ei care era spion chinez

    Deci daca vreti sa luptati cu ciuma rosie veniti cu altii….bye bye regimul Bideu..GAME OVER

  3. Totul este pentru bani, este cea mai circulată rută comercială maritimă din lume. Dar mai este un motiv, unul mai delicat, microcipurile. În Taiwan se produc 95% din producția mondială, dar ce este cu mult mai secret este că acolo se produc și piesele pentru aparatele Psi ale SUA. Dacă eu, care nu am nici o legătură, știu asta, cei din serviciile secrete chinezești o știu sigur. Vor să anihileze, oprească sau chiar să pună mâna aparatele care le produc, pe producția de acolo. Eu am aflat întâmplător când un informator, incompetent analfabet, al SPP și-a folosit aparatul Psi împotriva mea, era disimulat într-un telefon HTC.

    • Pe alea le face Mossadul sunt arme cu radiatii gamma.Le baga in orice telefon….poate sa fie si Iphone si Samsung.Tembelul-neanderthal de la spp nu stie decat sa apese pe buton

    • Mai nene Daca le stiai asa erai deja asasinat de cia fsb mi6 din fericire esti moron bou

  4. Tarile riverane Pacificului i-au dat cu tifla Americii de cand cu tratatul TPP initiat de Obama ,azi nimic nu se va misca in pacific fara stiinta Chinei .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger