AcasăȘTIRI EXTERNESUA au intrat în conflict cu Kuweit din cauza comunităţii LGBT

SUA au intrat în conflict cu Kuweit din cauza comunităţii LGBT

SUA au intrat în conflict cu Kuweit din cauza comunităţii LGBT

Kuweit a anunțat vineri că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA pentru a protesta față de tweet-urile ambasadei americane care susțin comunitatea LGBT, în condițiile în care homosexualitatea este incriminată în țara arabă din Golf.

Oficialii americani din Kuweit au postat un steag curcubeu și un mesaj de solidaritate din partea președintelui Joe Biden cu ocazia „lunii mândriei”.

Kuweit-ul condamnă postările

Într-o pereche de tweet-uri publicate joi în engleză și arabă, ambasada SUA din Kuweit l-a citat pe președintele Biden, care a declarat că toți oamenii „ar trebui să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc”.

Toate ființele umane ar trebui să fie tratate cu respect și demnitate și să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc”, a scris ambasada.

Mesaje similare au fost transmise de reprezentanțele SUA din alte țări din regiune, inclusiv Arabia Saudită, Bahrain și Emiratele Arabe Unite. În Kuweit, tweet-ul ambasadei SUA a atras numeroase critici pe rețelele de socializare.

Câteva ore mai târziu, Ministerul de Externe al Kuweitului a declarat că respinge cele publicate și l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, James Holtsnider, pentru a-i înmâna un memorandum prin care condamnă postările.

Drepturile LGBT, restricţionate în Kuweit

Kuweit traversează o relativă deschidere politică, cu o societate civilă foarte activă, parametri unici în regiunea Golfului.

În februarie anul trecut, Curtea Constituțională din Kuweit a decis că o lege care incriminează „schimbarea identității de gen” este neconstituțională, o decizie pe care ONG-ul Amnesty International a descris-o ca fiind „un pas important pentru drepturile persoanelor transgender din regiune”.

Până în acest an, în Kuweit era o infracțiune penală să fii o persoană transsexuală.

author avatar
Andrei Ștefan
635 afisari

3 COMENTARII

  1. Acesti drogati ,tranvestiti ,criminali si pedofili de amerlicani se cearta cu toata lumea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger