AcasăȘTIRI EXTERNESUA au înconjurat Rusia cu 12 baze militare secrete! Dezvăluiri teribile făcute...

SUA au înconjurat Rusia cu 12 baze militare secrete! Dezvăluiri teribile făcute de New York Times

sursa foto: spotmedia.ro

SUA au înconjurat Rusia cu 12 baze militare secrete. Sunt dezvăluiri făcute de celebra publicație New York Times.

Serviciile secrete americane au construit în ultimii opt ani o rețea de baze de spionaj din care fac parte și 12 locații secrete din apropiere de granița Rusiei cu Ucraina. Dezvăluirile sunt făcute de New York Times. Timp de mai bine de un deceniu, SUA au dezvoltat un parteneriat foarte strâns pentru schimbul de informații cu Ucraina, care este acum esențial pentru ambele țări în combaterea Rusiei.

Parteneriatul a început în februarie 2014 și a ajutat Ucraina să își dezvolte capacitatea de a strânge informații critice despre Rusia. Ucrainenii au primit echipamente avansate de comunicații, iar în ultimii opt ani au pus bazele unei rețele de centre de spionaj construite de-a lungul graniței cu Rusia, potrivit raportului citat.

Un centru de ascultare dintr-o pădure din Ucraina este unul dintre cele 12 locații secrete de la granița cu Rusia susținute de CIA. Practic, un buncăr subteran construit în locul un centru de comandă distrus de ruși în primele luni ale invaziei. Poate cel mai mare scret pe care îl ascunde acest loc, însă, este că a fost dotat parțial cu echipamente de către CIA.

„Fără ei, nu am fi avut nicio șansă să rezistăm în fața rușilor”

Înainte de război, ucrainenii și-au demonstrat priceperea prin interceptările făcute care au arătat implicarea Rusiei în doborârea avionului de pasageri Malaysia Airlines din 2014.
Totodată, ucrainenii i-au ajutat pe americani să îi „vâneze” pe agenții ruși care s-au implicat în alegerile prezidențiale din SUA din 2016.

În jurul aceluiași an, 2016, CIA a început să instruiască o forță comando de elită din Ucraina – cunoscută drept Unitatea 2245 – care a capturat drone rusești și echipamente de telecomunicații pe care tehnicienii CIA le-au studiat pentru a sparge sistemele de criptare ale Moscovei, amintește aceeași sursă.

Relația este atât de strânsă încât ofițerii CIA au rămas într-o locație izolată din vestul Ucrainei când administrația Biden a evacuat personalul american în săptămânile dinainte de invazia Rusiei, în februarie 2022. În timpul invaziei, ofițerii CIA le-au oferit ucrainenilor informații esențiale, inclusiv locurile pe care rușii plănuiau să le lovească și ce fel de arme urmau să fie utilizate.

Fără ei, nu am fi avut nicio șansă să rezistăm în fața rușilor sau să îi batem”, a spus Ivan Bakanov, care era la acea vreme directorul SBU, serviciul de securitate internă al Ucrainei.

Acum, aceste rețele de intelligence sunt mai importante decât au fost vreodată, dat fiind faptul că Rusia este în ofensivă, iar Ucraina depinde mai mult ca niciodată de misiunile de sabotaj și atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru care este nevoie de spioni infiltrați în spatele luniilor inamice.

author avatar
Andrei Coman
1.563 afisari

8 COMENTARII

  1. Era putoare murikana pe acolo care duhnea demult timp. De ce credeti ca s-au suparat muscalii ?

  2. pai si ce? foarte bine! ce inainte de 89 rusii nu inconjurasera nato cu baze secrete in jermanica di iest? asta-i regula jocului. statele suvirane si indipindinte vorba odiosului hotarasc cu cine se aliaza si pe cine respectiv ce lasa sa construiasca pe teritoriul lor „suviran”!

  3. ce dume:))) pai toata suprafata pamantului e filmata non stop din sateliti si ei zic ca rusii nu stiu?! pai din 2014 incoace ucraina e ca un salon de bronzare la cate radiatii(unde) electromagnetice sunt abatute asupra ei de pe orbita:)))

  4. MAI COMANE ,ESTI RIDICOL !, PRIVESTE O HARTA !, VEZI LUNGIMEA FRANITELOR FEDERATIEI RUSE DE ORDINUL ZECILOR DE MILIOANE DE KM ! ,IMPARTE LA 12 !!!, E UN FASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS !. AMERICA ARE IN PACIFIC PESTE 800 DE BAZE !! PENTRU SUPRAVEGHEREA CHINEI SI A „PRIETENILOR FACUTI DE AMERICANI IN 75 DE ANI „. RAZBOIUL DIN UCRAINA ESTE CLOCIT LA PENTAGON SI CIA DUPA SUMMITUL DE LA BUCURESTI DIN 2008 , S-A INTENSIFICAT DUPA 2014 CAND S-AU TRIMIS VARANII IN UCRAINA
    VEZI MAIDANUL ,VEZI CIRCOTECA CU ALEGEREA LUI ZELINSKY !.VEZI CUM A AJUNS UCRAINA SA-SI VANDA MAJORITATEA TERENULUI AGRICOL AMERICANILOR !, ODATA CU VANZAREA NOII STAPANII SI-AU TRIMIS SI CAINII DE PAZA !.
    ACELE 12 ZISE BAZE CREZI CA N-AU FOST MIROSITE DE RUSI ??,TU PRA II CREZI PE UNII SUPRA !!,IAR PE RUSI TAMPITI !.
    GOGOSILE ,BALOANELE DE SAPUN INCEP SA SE SPARGA SINGURE.
    RUSIA NU-I IRAK ,SAU LIBIA !, UCRAINA ESTE NOUL AFGANISTAN PENTRU AMERICANI !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger