AcasăȘTIRI EXTERNESUA aprobă un nou lot de tancuri Abrams pentru Polonia

SUA aprobă un nou lot de tancuri Abrams pentru Polonia

SUA aprobă un nou lot de tancuri Abrams pentru Polonia / Foto: printscreen

SUA au aprobat vânzarea a încă 116 tancuri Abrams către Polonia. De asemenea, Varșovia vrea să cumpere aproximativ 50 de vehicule blindate ușoare, arme de calibru mic și muniție pentru un total de 3,75 miliarde de dolari, potrivit diplomaților americani.

Statele Unite au aprobat vânzarea către Polonia a încă 116 tancuri de luptă americane Abrams și a altor tipuri de armament greu, în valoare totală de 3,75 miliarde de dolari, după ce au cumpărat deja 250 de astfel de tancuri în aprilie, a anunțat marți Departamentul de Stat american.

„Răspuns la amenințările actuale și viitoare”

Polonia vrea să cumpere 116 tancuri Abrams modernizate (M1A1), 12 vehicule de salvare M88A2 Hercules, opt poduri de asalt mobile M1110 capabile să traverseze râuri, aproximativ 50 de vehicule ușoare și arme de calibru mic și muniții, pentru un total de 3,75 miliarde de dolari, potrivit diplomației americane.

Această vânzare de material sensibil trebuia să fie aprobată în prealabil de guvernul american, iar Congresul a fost informat, a precizat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat, informează BFMTV.

„Această vânzare propusă va spori capacitatea Poloniei de a răspunde la amenințările actuale și viitoare, oferind o forță credibilă capabilă să descurajeze adversarii și să participe la operațiunile NATO”, se mai arată în comunicat.

Polonia, care se învecinează cu Ucraina invadată de Rusia, a cumpărat deja 250 de tancuri Abrams și alte blindate de depanare, poduri de asalt, sisteme de instruire și logistice și o cantitate semnificativă de muniție, în aprilie, pentru 4,74 miliarde de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger