AcasăȘTIRI EXTERNEJaponia îndreaptă spre China 1.000 de rachete cu rază lungă de acțiune!...

Japonia îndreaptă spre China 1.000 de rachete cu rază lungă de acțiune! / SUA sună adunarea și ridică Asia împotriva Beijingului

Japonia îndreaptă spre China 1.000 de rachete cu rază lungă de acțiune! / SUA sună adunarea și ridică Asia împotriva Beijingului

Japonia ia în considerare posibilitatea de a acumula un arsenal de peste 1.000 de rachete cu rază lungă de acțiune, ca reacție la amenințarea reprezentată de China și Coreea de Nord.

Armele preconizate, care ar putea fi lansate de pe nave și din aer, ar pune coastele chineze și nord-coreene în bătaia focului. Rachetele vor fi desfășurate în principal în insulele Nansei și Kyushu, potrivit The Japan Times. În acest fel, Japonia încearcă să reducă „decalajul de rachete” față de China, care deține aproximativ 300 de rachete de croazieră și 1.900 de rachete balistice.

Tokyo, grăbit după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Japonia a demarat în urmă cu câțiva ani un program pentru a-și spori capacitățile de rachete în fața unor potențiale amenințări din partea Chinei și a Coreei de Nord.

Cel mai recent raport privind amploarea unui potențial arsenal japonez urmează exercițiilor militare recente ale Chinei în apele și spațiul aerian din jurul Taiwanului, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat insula.

Japonia plănuiește, de asemenea, să modernizeze și să extindă capacitatea rachetei sale sol-navă Type 12, produsă pe plan intern, desfășurată de Forța de autoapărare terestră, de a lovi obiecte aflate la peste 1.000 de kilometri distanță, potrivit Army Recognition.

După cum subliniază presa niponă, chestiunea a căpătat un nou impuls după ce China a lansat pentru prima dată cinci rachete balistice în apele din apropierea prefecturii Okinawa, la începutul lunii august.

China deține aproximativ 300 de rachete de croazieră cu baza la sol și 1.900 de rachete balistice care ar putea lovi Japonia. SUA, obligate până în 2019 de Tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune, care a interzis toate rachetele terestre cu rază de acțiune cuprinsă între 500 km și 5.500 km, nu au în prezent astfel de arme în arsenal, deși au început să dezvolte rachete cu această rază de acțiune.

De partea sa, Coreea de Nord are sute de rachete balistice capabile să lovească Japonia, iar recentele sale declarații – inclusiv afirmația că a testat o armă hipersonică – au declanșat, de asemenea, îngrijorare la Tokyo.

author avatar
Tudor Borcea