AcasăȘTIRI EXTERNESUA au testat arma absolută. Mesaj pentru Rusia și China - VIDEO

SUA au testat arma absolută. Mesaj pentru Rusia și China – VIDEO

SUA a testat arma absolută. Mesaj pentru Rusia și China - VIDEO / Foto: US Air Force

Forțele aeriene americane au anunțat luni că au efectuat cu succes un test cu o armă hipersonică.

Într-un comunicat, U.S Air Force au precizat că un bombardier strategic B-52H Stratofortress a lansat sâmbătă, în largul coastelor Californiei de Sud, o rachetă Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW).

„Echipa noastră a făcut istorie”

După ce s-a separat de aeronavă, propulsorul rachetei s-a aprins și a ars pe „tot timpul duratei prevăzute”, potrivit comunicatului, iar apoi a atins viteza hipersonică – de cinci ori mai mare decât viteza sunetului.

Testul de sâmbătă marchează primul test de succes al ARRW. Anterior, U.S Air Force a efectuat trei teste consecutive care au eșuat, potrivit Congressional Research Service, informează CBS. Testul a fost efectuat de către 419th Test Squadron și Global Power Bomber Combined Test Force de la baza aeriană Edwards din California.

„Echipa noastră extrem de calificată a făcut istorie cu această primă armă hipersonică lansată din aer”, a declarat într-un comunicat locotenent-colonelul Michael Jungquist, comandantul 419th FLTS și directorul GPB CTF.

Ofițerul executiv al programului pentru armament al Forțelor Aeriene, generalul de brigadă Heath Collins, a lăudat echipa într-o declarație pentru că „a depășit provocările din ultimul an” și a ajuns la acest succes. „Suntem pregătiți să construim pe baza a ceea ce am învățat și să continuăm să facem să avanseze domeniul hipersonic”, a declarat Collins.

Rivalii China și Rusia

Armata, Marina și DARPA (agenția Pentagonului pentru proiecte avansate) mențin, de asemenea, programe de arme hipersonice. China și Rusia au dezvoltat arme hipersonice, iar oficialii americani din domeniul apărării au declarat că Rusia a folosit arme hipersonice de aproximativ 10-12 ori în invazia sa în Ucraina.

Dar președintele Statului Major al Forțelor Întrunite, generalul Mark Milley, a declarat săptămâna trecută în Congres că modul în care rușii folosesc arma hipersonică nu le-a oferit până acum un avantaj pe câmpul de luptă.

„În afară de viteza armei în ceea ce privește efectul său asupra unei anumite ținte, nu vedem efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul până în prezent cu livrarea numărului mic de arme hipersonice pe care rușii le-au folosit”, a declarat Milley.

author avatar
Tudor Borcea
918 afisari

6 COMENTARII

  1. Cu aceasta tehnologie se va produce mai multa mâncare, iar oamenii vor beneficia de standarde de trai mai ridicate. Liderii lumii vor pace..

  2. Esti prost de bubui , liderii lumii care acum vor pace au deja in dotare rachete hipersonice , dar nu de performanta si valoarea asteia .

  3. Propaganda de poponari drogati NATO ,in america peste 800 000 de oameni dorm pe strazi numai in ultimul weekend au fost impuscti mortal 103 de persoane in tara democatiei de carton

    • … Iar în Rusia ta iubită, zeci de mii de oameni sunt arestați și deportați în Siberia numai pentru că nu sunt de acord cu Putinică sau îndrăznesc să spună războiului pe nume… Ar fi cazul să li te asociezi!

  4. MAI ANONIMULE SE VEDE CA PUTI A DEMOCRATIE IN ANONOMATUL TAU DE CACACIOS. CAT PRIVESTE FUDULIA CELOR DE PESTE OCEAN E PRECUM CAPRA RAIOASA………
    MACAR AI BUNUL SIMT SI RECUNOASTE CA ACESTE ARME HIPERSONICE LE AU IN DOTARE RUSII CAM DE MULTISOR.(VEZI AMENINTAREA CU ACEST TIP DE ARME LA ADRESA ANGLIEI)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger