AcasăȘTIRI EXTERNESUA a pus la cale un plan pentru a livra gaze în...

SUA a pus la cale un plan pentru a livra gaze în Europa, în cazul unui război Rusia – Ucraina

gaze rusia SUA a pus la cale un plan pentru a livra gaze în Europa, în cazul unui război Rusia - Ucraina

Se pare că Guvernul SUA ia în calcul tot mai serios un eventual conflict armat Rusia – Ucraina, din moment ce partenerii strategici de peste Ocean au pus la cale un plan pentru a livra gaze în Europa.

Statele Unite sunt îngrijorate că Rusia se pregăteşte pentru posibilitatea unui nou atac militar asupra ţării pe care a invadat-o în 2014.

UE depinde de Rusia, la livrarea de gaze

Uniunea Europeană depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din necesarul său de gaze, iar sancţiunile SUA în cazul unui conflict ar putea perturba această aprovizionare.

Orice întrerupere a livrărilor de gaze ale Rusiei către Europa ar exacerba o criză energetică cauzată de lipsa combustibilului. Preţurile record ale energiei au crescut facturile pentru consumatori, precum şi costurile companiilor şi au stârnit proteste în unele ţări.

Puţine gaze pentru Europa

Companiile le-au spus oficialilor guvernamentali americani că rezervele globale de gaze sunt limitate şi că există puţine gaze disponibile pentru a înlocui volumele mari din Rusia, au spus sursele din industrie.

Pe lângă faptul că au întrebat companiile ce capacitate au pentru a-şi mări livrările, oficialii americani au întrebat şi dacă au capacitatea de a creşte exporturile şi de a amâna întreţinerea exploatărilor, au spus sursele.

Nu este clar care sunt companiile contactate de oficialii americani.

author avatar
Andrei Ștefan