AcasăȘTIRI EXTERNESu-57, noua “jucărie” a lui Putin

Su-57, noua “jucărie” a lui Putin

Ultra rapid, tehnologie stealth, echipat cu rachete hipersonice, conectat și autonom în zbor. Rusia a prezentat versiunea finală a avionului de luptă multirol Suhoi Su-57, o armă a viitorului care include un cockpit automat.

Moscova face progrese depline în dezvoltarea avioanelor sale de vânătoare de generația a 5-a. Acest avion de luptă cu un singur loc prezintă caracteristici uimitoare. Acoperit cu un material compozit și senzori de detecție și deviere, este aproape invizibil pentru radare, notează agenția Tass. Poate atinge o viteză de 2.700 km / h cu o ascensiune de 21.000 metri pe minut. Raza sa de acțiune este de aproape 2000 km. “Pe partea de luptă, Su-57 poate transporta faimoasa rachetă hipersonică Kinjal (peste 10.000 km / h) și poate lovi ținte aeriene, terestre și navale. Pilotul său participă doar la decolare și aterizare. În timpul zborului, el devine copilot al unui sistem de pilotaj digital conectat pentru a se concentra pe găsirea și atacarea inamicilor”, a explicat șeful departamentului de proiectare Suhoi, Nikita Dorofeiev. Potrivit revistei New Horizons, acest avion este echipat cu „indicatori multifuncționali care pot oferi pilotului o cantitate mare de informații despre situația tactică și funcționarea sistemelor aeronavei”. După testele reușite, Statul Major al Forțelor Aeriene Ruse a făcut deja o comandă pentru 76 Su-57.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.583 afisari

10 COMENTARII

    • Amice… iarta-ma, dar esti usor idiot. Avionul asta – numai avion nu e 😉 – a intrat in serviciu – adica a devenit operational, adica a intrat in dotarea armatei ruse – undeva prin vara anului 2020.
      Pe parte de avionica – din pacate pentru poporul asta, roman – rusii sunt “centauri”. Da, cunosc! Parteneriatul strategic ne obliga sa luam la mana a doua, chestii din programul rabla – scumpe, proaste si depasite (dar sluga, nu-i sluga, daca nu sta si in pozitia ghiocel!).
      N-am sa inteleg, niciodata, de unde atata ambitie pe “vremelnicii debili conducatori” sa ignore relatia Romaniei cu Rusia… partea haioasa este ca noul Duster, denumit Bigster se va naste din colaborarea Renault cu Lada… asa ca, intrebare intrebatoare: cat de prosti sa fim sa nu ne uitam in jurul curtii!?
      Abia astept sa-i vad pe ai nostri cum ridica-n slavi Dacia Bigster, timp in care – unul ca tine – spune ca Sukhoi e un avion de rahat (traiasca F-urile second hand, luate pe bani multi si resapate, pe te miri unde… pe bani si mai multi!)

        • n-aveti nicio sansa

          Feb 2017-https://www.youtube.com/watch?v=ps_xN0NQxJg

          Oct 2015-https://www.youtube.com/watch?v=9OoAkLVcI0I

          si mai aveam vreo 3 filmulete tot asa de vechi prin favorite dar care acum cica video unavailable

          jucaria e veche, iar voi sunteti prosti/proaste rau de tot. nu v-a invatat aliatul strategic ca „NEVER ASSUME”? adica niciodata sa nu presupui?

          daca nu va era clar puteati sa intrebati – bai ce-ai vrut sa zici cu „e vechea jucarie”? Dar deh cine se pricepe mai bine la fotbal si politica decat voi?

          • scratch 2015 era numai cu SU 27- ma’ bad

            uitati aici SU-57 Aug 30, 2015-https://www.youtube.com/watch?v=47YW7IMl9Og

            maiden flight 29 Ian 2010-https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-57
            in service 25 Dec 2020

            flash news ! suntem in 12 Feb 2021

            nu sunteti singurii care cunosc.

            AMARILOR!

    • Ai vazut, asa vreodata, in viata ta… un Sukhoi in zbor!? Cam care este manevrabilitatea acestui avion!? Ai avut, macar, curiozitatea sa-l privesti din profil!? – daca ai fi avut vreun raspuns afirmativ, la oricare di tre intrebarile astea, ai fi stiut ca este singurul avion – de lupta ma refer, ca a mai fost Concorde-ul (dar s-au asigurat unii ca e mai bine sa-l scoata din serviciu.. ma rog, au avut si rusii un Tupolev) – care simuleaza o pasare in zbor: design, postura, comportament!
      Si, asa, pentru tine: pe rusi nu-i bate nimeni la avioane, rachete si submarine (adica chestiile alea care le poti ascunde, dar crea dureri de cap amicului/inamicului).
      … vorba celuilat comentator: nu te mai lua dupa Soros, ca nu-ti foloseste!

  1. Japita,las-o moarta ca tu stii doar sa numeri simbria de la Soros.Nu te baga in lucruri despre care nu ai habar.Tabla inmultirii nu sunt sigur daca o stapanesti

  2. Ce povesteau polonezii,simulare razboi cu rusii cu tot cu NATO si altii ,razboi total,nu rezista nici cinci zile(ei spun) ! In sf.sa spunem ca avem cu rusii probleme istorice(azi parte din probleme ar fi prin Ucraina) dar ce drac mai avem si cu chinezii ???? chiar nu mai avem oameni care sa si gandeasca …..etc.,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger