Cauta

Sting lumina. Fantoma lui Ceaușescu la băncile europene

Unele dintre cele mai mari bănci din Europa reduc iluminatul și se înarmează cu generatoare de rezervă: o pregătire pentru posibile întreruperi în furnizarea de electricitate și raționalizarea energiei care amenință sistemul monetar al regiunii.

În timp ce Rusia restricționează aprovizionarea cu gaz a continentului, aceste bănci fac teste de rezistență pentru a vedea cum pot face față penuriei de energie electrică și pregătesc surse alternative de energie, cum ar fi generatoare, astfel încât bancomatele și serviciile bancare online să nu fie oprite.

Potrivit Reuters, este urgent ca instituțiile financiare să acționeze din cauza importanței plăților și a tranzacțiilor pentru economia europeană, deja fragilă din cauza consecințelor războiului din Ucraina.

În timp ce sectorul bancar s-a adaptat la închiderile din timpul pandemiei și la lucrul la distanță, penele de curent sau raționalizarea energiei electrice reprezintă o provocare foarte diferită.

„Sistemul bancar este o parte a altor sisteme. Principala mea îngrijorare vizează efectele în cascadă asupra societăţii create de scoaterea din funcţiune a ATM-urilor şi incapacitatea de a efectua tranzacţii fără numerar. Similar, băncile depind de alte servicii cum este internetul”, spune Gianluca Pescaroli, profesor la University College London, care a consiliat autorităţile britanice cu privire la întreruperile în aprovizionarea cu electricitate.

Banca americană JPMorgan, care are câteva mii de angajaţi la Londra şi Frankfurt, a efectuat mai multe simulări care au vizat întreruperea aprovizionării cu electricitate.

UniCredit, al doilea mare grup bancar italian, a efectuat şi el teste cu privire la rezilienţa sa operaţională în cursul verii, a dezvăluit o sursă din interiorul băncii. Este vorba de rezilienţa operaţiunilor de procesare a datelor a precizat sursa, care a adăugat că cele două centre principale de date ale băncii sunt aprovizionate cu electricitate din două centrale separate.

Deutsche Bank a anunţat că va introduce un set de măsuri de economisire a energiei în cele 1.400 de clădiri pe care le are în Germania, în ideea de a economisi 4,9 milioane kWh pe an, adică o cantitate de energie suficientă pentru a alimenta 49.000 de becuri timp de o oră.

Creditorul decis să oprească furnizarea de apă caldă la toalete, să reducă temperatura în spaţiile de lucru şi să oprească iluminatul panourilor publicitare exterioare pe timpul nopţii. Fântâna din fața sediului său central din Frankfurt va fi, de asemenea, închisă.

Și organismele de reglementare au intrat în alertă. Divizia de supervizare a Băncii Centrale Europene precum şi instituţia similară din Marea Britanie cer băncilor să pună la punct planuri prin care să facă faţă unor perturbări în aprovizionarea cu electricitate.

Ultimele stiri

  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Exit mobile version