AcasăȘTIRI EXTERNESting lumina. Fantoma lui Ceaușescu la băncile europene

Sting lumina. Fantoma lui Ceaușescu la băncile europene

Unele dintre cele mai mari bănci din Europa reduc iluminatul și se înarmează cu generatoare de rezervă: o pregătire pentru posibile întreruperi în furnizarea de electricitate și raționalizarea energiei care amenință sistemul monetar al regiunii.

În timp ce Rusia restricționează aprovizionarea cu gaz a continentului, aceste bănci fac teste de rezistență pentru a vedea cum pot face față penuriei de energie electrică și pregătesc surse alternative de energie, cum ar fi generatoare, astfel încât bancomatele și serviciile bancare online să nu fie oprite.

Potrivit Reuters, este urgent ca instituțiile financiare să acționeze din cauza importanței plăților și a tranzacțiilor pentru economia europeană, deja fragilă din cauza consecințelor războiului din Ucraina.

În timp ce sectorul bancar s-a adaptat la închiderile din timpul pandemiei și la lucrul la distanță, penele de curent sau raționalizarea energiei electrice reprezintă o provocare foarte diferită.

„Sistemul bancar este o parte a altor sisteme. Principala mea îngrijorare vizează efectele în cascadă asupra societăţii create de scoaterea din funcţiune a ATM-urilor şi incapacitatea de a efectua tranzacţii fără numerar. Similar, băncile depind de alte servicii cum este internetul”, spune Gianluca Pescaroli, profesor la University College London, care a consiliat autorităţile britanice cu privire la întreruperile în aprovizionarea cu electricitate.

Banca americană JPMorgan, care are câteva mii de angajaţi la Londra şi Frankfurt, a efectuat mai multe simulări care au vizat întreruperea aprovizionării cu electricitate.

UniCredit, al doilea mare grup bancar italian, a efectuat şi el teste cu privire la rezilienţa sa operaţională în cursul verii, a dezvăluit o sursă din interiorul băncii. Este vorba de rezilienţa operaţiunilor de procesare a datelor a precizat sursa, care a adăugat că cele două centre principale de date ale băncii sunt aprovizionate cu electricitate din două centrale separate.

Deutsche Bank a anunţat că va introduce un set de măsuri de economisire a energiei în cele 1.400 de clădiri pe care le are în Germania, în ideea de a economisi 4,9 milioane kWh pe an, adică o cantitate de energie suficientă pentru a alimenta 49.000 de becuri timp de o oră.

Creditorul decis să oprească furnizarea de apă caldă la toalete, să reducă temperatura în spaţiile de lucru şi să oprească iluminatul panourilor publicitare exterioare pe timpul nopţii. Fântâna din fața sediului său central din Frankfurt va fi, de asemenea, închisă.

Și organismele de reglementare au intrat în alertă. Divizia de supervizare a Băncii Centrale Europene precum şi instituţia similară din Marea Britanie cer băncilor să pună la punct planuri prin care să facă faţă unor perturbări în aprovizionarea cu electricitate.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
445 afisari

4 COMENTARII

    • @Ioana M. 2022-09-07 16:14 16:14:12
      TOT NU V-ATI PRINS.E O DIVERSIUNE.O MASKIROVKA RUSEASCA.
      DEOCAMDATA INFLATIE GALOPANTA CRIZA ALIMENTARE ENERGETICA.
      URMEAZA BANII.
      DISPAR ECONOMIILE OAMENILOR DIN BANCI.PENSIILE.
      ADICA VOR DA „FALIMENT” NISTE „ENTITATI”.
      DESPRE ASTA A FOST VORBA DE LA BUN INCEPUT.
      PAPUSARII ACESTUI SPECTACOL GROTESC ACTIONEAZA GRADUAL,IN TREPTE,PE ETAPE.
      LA ELVETIENI LA IARNA VOR FACE PUSCARIE 3 ANI DACA AU MAI MULT DE 19 GRADE IN CASA SAU DACA SE INCALZESC CU CALORIFERE ELECTRICE.
      LA ROMANASHI SI ROMANASHE 6 ANI PENTRU MAI MULT DE 9 GRADE FARA MANCARE SAU APA CALDA.
      SOARTA SLUGILOR SAU A OILOR RAMENE ACEIASI DE CAND „LUMEA SI PAMANTUL”.

  1. Credeți ca jp Morgan nu știe ce se va întâmpla in lume? Daca da, va înșelați amarnic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger