Cauta

Stelele Michelin, în luptă cu pandemia

Covid -19 ucide restaurantele. Cu toate acestea, bucătarii spun că există doar un singură modalitate de realizare în profesia lor: să primească o stea Michelin.

Din 1926 în Franța și, mai recent, în întreaga lume, aceste premii au ajuns să reprezinte culmea gastronomiei și au contribuit, de asemenea, la creșterea profilului gigantului francez al anvelopelor Michelin. Dar acum mii de restaurante se închid, iar sute de mii de angajați au rămas fără joburi. Și totuși, anul acesta, ca întotdeauna, Michelin continuă să acorde sau să elimine stele și să publice recenziile sale exacte despre unitățile de luat masa, comentează CNN. Directorul internațional al ghidului, Gwendal Poullennec, insistă asupra faptului că acum mai mult decât oricând inspectorii Michelin au un rol de jucat –  privirea lor critică este o forță spre bine care poate ajuta la susținerea industriei asediate.Selecțiile pe care le fac pentru ghidul de anul viitor, spune el, vor „pune în centrul atenției industria și restaurantele care, în unele părți ale lumii, încă se confruntă cu efectele crizei”. „Este, de asemenea, o modalitate de a invita bucătari să se întoarcă la restaurante.”

Rămâne de văzut dacă acei bucătari vor avea încă pofta de mâncare. Multe restaurante Michelin – în special cele cu două sau trei stele – obțin venituri de la vizitatori internaționali absenți acum din cauza restricțiilor globale de călătorie. La Londra, The Ledbury și The Greenhouse, ambele având două stele Michelin, s-au închis definitiv. În New York, restaurantele cu stele Michelin Gotham Bar & Grill, Jewel Bako și Nix s-au închis și ele, la fel ca Trois Mecs și Somni de la Chef José Andrés din Los Angeles.Din păcate, există multe alte exemple, în special în Statele Unite, unde blocajele stricte din New York, Chicago, Washington DC și California sunt zone de succes în care Michelin acordă stele.În consecință, lansarea ghidurilor Michelin 2021 în Statele Unite va fi întârziată.

„Momentul oficial va fi anunțat pe măsură ce recuperarea pandemiei prinde contur”, a declarat recent revista Food & Wine. Între timp, ghidul culinar a lansat ceea ce numește un „barometru internațional” pentru a ține evidența acelor spații încă în activitate – circa 85% dintre restaurantele cu stele Michelin erau deschise, față de 13% în luna aprilie, apogeul crizei Covid.

Ultimele stiri

  • Stalin și Regele Mihai
  • Planul de Guvernare și Aviația
  • Cât au ajuns să coste o felie de pizza și o merdenea în Eforie Nord/Cât au de scos din buzunar turiștii pentru a-și cumpăra un porumb fiert
  • UPDATE. Cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, adus marți în România. A fost preluat din Turcia – VIDEO
  • Stare de urgență în Grecia, pe o insulă preferată de mii de români. Sute de pompieri luptă cu incendiile de vegetație – VIDEO
  • UPDATE. Au fost aleși noii președinți ai celor două Camere ale Parlamentului. Grindeanu, la șefia Camerei Deputaților
  • Presa din Iran anunță începerea armistițiului cu Israelul
  • Scumpirea cărților: cum condamnă Guvernul România la ignoranță fiscalizată
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 24 iunie 2025 – Familia, partenerii și prietenii vă vor fi o companie plăcută
  • Exit mobile version