Cauta

Stelele Michelin, în luptă cu pandemia

Stelele Michelin, în luptă cu pandemia - Ziarul National

Covid -19 ucide restaurantele. Cu toate acestea, bucătarii spun că există doar un singură modalitate de realizare în profesia lor: să primească o stea Michelin.

Stelele Michelin, în luptă cu pandemia - Ziarul NationalDin 1926 în Franța și, mai recent, în întreaga lume, aceste premii au ajuns să reprezinte culmea gastronomiei și au contribuit, de asemenea, la creșterea profilului gigantului francez al anvelopelor Michelin. Dar acum mii de restaurante se închid, iar sute de mii de angajați au rămas fără joburi. Și totuși, anul acesta, ca întotdeauna, Michelin continuă să acorde sau să elimine stele și să publice recenziile sale exacte despre unitățile de luat masa, comentează CNN. Directorul internațional al ghidului, Gwendal Poullennec, insistă asupra faptului că acum mai mult decât oricând inspectorii Michelin au un rol de jucat –  privirea lor critică este o forță spre bine care poate ajuta la susținerea industriei asediate.Selecțiile pe care le fac pentru ghidul de anul viitor, spune el, vor „pune în centrul atenției industria și restaurantele care, în unele părți ale lumii, încă se confruntă cu efectele crizei”. “Este, de asemenea, o modalitate de a invita bucătari să se întoarcă la restaurante.”

Rămâne de văzut dacă acei bucătari vor avea încă pofta de mâncare. Multe restaurante Michelin – în special cele cu două sau trei stele – obțin venituri de la vizitatori internaționali absenți acum din cauza restricțiilor globale de călătorie. La Londra, The Ledbury și The Greenhouse, ambele având două stele Michelin, s-au închis definitiv. În New York, restaurantele cu stele Michelin Gotham Bar & Grill, Jewel Bako și Nix s-au închis și ele, la fel ca Trois Mecs și Somni de la Chef José Andrés din Los Angeles.Din păcate, există multe alte exemple, în special în Statele Unite, unde blocajele stricte din New York, Chicago, Washington DC și California sunt zone de succes în care Michelin acordă stele.În consecință, lansarea ghidurilor Michelin 2021 în Statele Unite va fi întârziată.

„Momentul oficial va fi anunțat pe măsură ce recuperarea pandemiei prinde contur”, a declarat recent revista Food & Wine. Între timp, ghidul culinar a lansat ceea ce numește un “barometru internațional” pentru a ține evidența acelor spații încă în activitate – circa 85% dintre restaurantele cu stele Michelin erau deschise, față de 13% în luna aprilie, apogeul crizei Covid.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Apele Române avertizează risc de deficit sever: nivelul lacului Paltinu scade, iar restricțiile ar putea apărea din 2026
  • Generația Z, în pragul unui record negativ: niveluri uriașe de epuizare la locul de muncă
  • Energie electrică mai scumpă în 2026: cum vor crește costurile pentru români odată cu noile taxe
  • Donald Trump dinamitează Europa: lideri „slabi” și „depășiți”
  • Rollercoasterul Bitcoin s-ar putea încheia cu primul declin anual din 2022
  • Român prins la furat într-un supermarket din Italia. În fața carabinierilor, a dat vina pe sărăcia din România
  • Virusul ONG-ist. Cum a ajuns România să fie controlată de „12%”?
  • Ce pensie va încasa un român, după noul mod de calcul al vechimii, din 2026. Casa de Pensii transformă zilele lucrătoare în zile calendaristice
  • Liberalii pasează taxa pe plastic în sarcina operatorilor economici. Urmează scumpirile
  • Exit mobile version