AcasăȘTIRI EXTERNEStatul Washington oferă jointuri pentru vaccinare

Statul Washington oferă jointuri pentru vaccinare

Statul Washington oferă jointuri pentru vaccinare (sursa foto: Elsa Olofsson - cbdoracle.com/news)

Autoritățile statului Washington s-au raliat ofertei „joints for jabs” pentru a încuraja populația să se imunizeze împotriva Covid-19 și pentru a relansa ritmul vaccinărilor.

Autoritățile americane lungesc lista de oferte contra vaccin: după bere gratis, mașini de teren, arme de vânătoare, iată că și statul Washington scoate la bătaie canabis gata rulat contra vaccinării.

Dispensarele de canabis din acest stat din nord-vestul Statelor Unite, care au legalizat utilizarea recreativă în 2012, au permisiunea de a oferi pe loc un joint oricărei persoane cu vârsta de 21 de ani sau peste, care se va vaccina pe loc.

Această decizie vine după ce autoritățile au autorizat, luna trecută, barurile și alte unități de a oferi consum de alcool adulților care au fost vaccinați.

Puțin peste jumătate dintre adulții din statul Washington (54%) au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, potrivit statisticilor recente.

Biden vrea rezultate până la Ziua Națională

Dar ritmul a încetinit, ca și în restul Statelor Unite, iar cele mai originale inițiative pentru a încuraja oamenii reticenți să facă pasul s-au înmulțit în ultimele săptămâni.

Multe state, precum California sau Ohio, au înființat „loterii” care oferă sume de bani, burse universitare și alte premii de tot felul persoanelor care figurează pe lista de vaccinare, scrie AFP.

Alții au oferit locuri pentru evenimente sportive, bilete de avion, beri, chiar și camionete 4×4 și puști de vânătoare în zona rurală din Virginia de Vest. Unele dispensare de canabis din Arizona distribuiseră deja un eșantion din produsele lor clienților care urmau să fie vaccinați la fața locului.

Președintele Joe Biden și-a propus ca 70% dintre adulți să fi primit cel puțin o injecție cu vaccin până pe 4 iulie, sărbătoarea națională a SUA. Conform ultimelor cifre ale autorităților sanitare, această rată de vaccinare este în prezent de 63,7%.

 

author avatar
Tudor Borcea
312 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger