AcasăȘTIRI EXTERNEStatul care interzice paşaportul de vaccinare „în numele respectării libertăţilor individuale”

Statul care interzice paşaportul de vaccinare „în numele respectării libertăţilor individuale”

pasaport de vaccinareStatul care interzice paşaportul de vaccinare „în numele respectării libertăţilor individuale”

Multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană, au votat pentru introducerea pașaportului de vaccinare, pentru libera circulație a persoanelor. Acest document a fost însă interzis în statul Florida în numele respectării „libertăţilor individuale”, a anunţat vineri guvernatorul acestui stat turistic.

Ordinul lui Ron DeSantis interzice serviciilor administrative din Florida să elibereze paşapoarte de vaccinare sau orice tip de document care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19. Totodată, decizia împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.

Documentul ameninţă confidenţialitatea medicală

În viziunea lui DeSantis, care este un apropiat al fostului preşedinte Donald Trump, paşaportul de vaccinare limitează libertăţile individuale şi ameninţă confidenţialitatea medicală, relatează Agerpres.

„Este total inacceptabil ca un guvern sau sectorul privat să vă solicite să prezentaţi o dovadă a vaccinării doar pentru a participa la viaţa socială”, consideră Ron DeSantis. „Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăţi asta? Nu. Vrei să mergi să vezi un meci? Nu. Vrei să mergi într-un parc de distracţii? Nu. Nu suntem de acord cu asta”, a continuat guvernatorul.

Anunţul survine după publicarea unui articol în Washington Post, care informa că administraţia Biden lucrează pentru a pune în aplicare standardele guvernamentale pentru un viitor paşaport de vaccinare care să însoţească ridicarea restricţiilor sanitare pe teritoriul SUA.

author avatar
Andreea Vlad
600 afisari

2 COMENTARII

  1. Are foarte mare dreptate, DeSantis. Pentru cei care fac altfel, și flegma e prea demnă.

  2. Multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană, au votat pentru introducerea pașaportului de vaccinare, pentru libera circulație a persoanelor. Aici este o neconcordanta: pasaport pentru libera circulatie? Pai cum asa? Ori circulatia este libera, ori iti trebuie pasaport pentru a circula? Cloaca UE nu se dezminte; unul dintre obiectivele ei nu a fost libera circulatie a cetatenilor europeni? Acum le spui ca vaccinarea NU este obligatorie, dar nu pot circula cand vor, sau unde vor DECAT daca sunt vaccinati? Cum asa???Sa se vaccineze ei si sa circule pana le cad picioarele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger