AcasăȘTIRI EXTERNEStatele Unite se implică şi mai mult în Taiwan, spre DISPERAREA Chinei....

Statele Unite se implică şi mai mult în Taiwan, spre DISPERAREA Chinei. Spaţiul aerian, scenă de luptă!

Scenariul negru pentru Taiwan se confirmă. China nu renunță și face anunțul de care se temea Casa Albă / Foto: Facebook

Tensiunile sporite şi mărite dintre China, pe de-o parte şi SUA + Taiwan, pe de altă parte, în urma vizitei lui Nancy Pelosi, cunosc noi culmi. Cea mai recentă decizie a americanilor este periculoasă pentru toate taberele.

SUA vor consolida relaţiile comerciale cu Taiwanul şi vor efectua noi curse aeriene şi maritime în strâmtoare, în replică la acţiunile „provocatoare” ale Chinei.

Americanii insistă că au avut „o vizită coerentă”

Beijingul a utilizat acest pretext pentru „a lansa o campanie de punere sub presiune împotriva Taiwanului pentru a schimba statu quo-ul, punând în pericol stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”, au spus oficiali de la Casa Albă, făcând trimitere la vizita lui Nancy Pelosi.

China s-a înfuriat după vizita în Taiwan, săptămâna trecută, a lui Nancy Pelosi, lansând exerciţii aeriene şi maritime de mai multe zile în jurul insulei. În replică, SUA şi-au reafirmat angajamentul în regiune.

Relaţii economice strânse SUA – Taiwan

Kurt Campbell, coordonator al Casei Albe pentru Asia-Pacific, susţine că administraţia Biden „va continua să întărească legăturile cu Taiwan, în special făcând să progreseze relaţiile noastre economice şi comerciale”.

Forţele americane „vor continua să zboare, să navigheze sau să opereze peste tot unde dreptul internaţional o permite”, a adăugat el, fără a preciza natura desfăşurărilor în strâmtoare sau calendarul lor.

author avatar
Andrei Ștefan
814 afisari

15 COMENTARII

  1. Americanii o caută cu lumânarea și vor deschiderea unui nou conflict militar, după cel din Ucraina, în zona Pacificului.

  2. Cand au condus comunistii din China vreodata Taiwanul?NICIODATA….acolo e o economie libera,concurentiala cu firme integrate in economia americana
    StatusQuo este de zeci de ani asa,Taiwanul este ROC iar comunistii sunt PRC adica chinezii capitalisti sunt in Taiwan si comunistii inChina.Evident exista o singuraChina,dar nu scrie nicaieri ca e proprietatea lui xi-tziom ping-pong.Chinezii au dreptul sa aleaga si ei mai multe partide nu doar ciuma rosie

    • xyz-stupid-link, mai citeste si tu p-aci

      https://www.bbc.com/news/world-asia-china-59900139

      Si inca ceva… ce cauta USA la mii de km de propriul teritoriu (si sa nu zici aia cu democratia ca te dai de gol ca dobitoc)? Daca SUA recunosc politica „o singura china”, de ce umbla cu curul in 2 luntri? De ce au dubla masura permanent? Va sa zica, taiwanul, Kosovo, Ukraina si ce le mai convine lor se pot autodetermina. Dar nu si Donbass, Crimeea, Republica Srpska, Cuba… Au bombardat Serbia inclusiv in ziua de Paste, ca Kosovo are dreptul sa se separe de Serbia (fiind provincia lor istorica) dar sarbii din kosovo nu au voie sa se separe. Au blocat naval Cuba cand aia au vrut rachete rusesti, erau gata de razboi nuclear, gata sa distruga toata lumea. Oare Cuba nu avea dreptul la autodeterminare si sa faca parte din orice organizatie militara considera necesar? Ce ar face daca rusii ar relua constructia de baze in Cuba? Oare ar zice „e dreptul cubanezilor sa faca ce vor”?

  3. SUA iar baga batul prin gard. Numai asta stiu, sa creeze haos si sa distruga totul in urma lor. Pe unde s-au dus au lasat distrugere si jaf./ Inclusiv la noi, dar mai cu manta, ca nu e razbel. La noi doar neo colonialism, distrug tara, colaps natalitate tot de bine ce e.

  4. Amerlocii au limbrici. Când au fost în război cu Japonia au băgat în lagăre zeci de mii de cetățeni americani de origine japoneza. Dacă fac război cu China sa vedem unde ii vor tine închiși pe zecile de milioane de chinezi din US. Mari cretini.

  5. America nu va face decat sa dea din gura. daca chinezii intrerup exportul catre americani de… orice, astia intra in faliment. Totul se fabrica in China, nici chiloti pe ei nu ar mai avea.

  6. Limbrici ca xyz-link trăiesc pe banii noștri, urmărind și notând ce comentăm. Măi limbric, indiferent de la ce rahat de serviciu secret ești, crezi că ești asigurat?

  7. Drogatii homolai si pedofili care fac rau in aceasta lume si provoaca violente si razboaie nu le mai ajunge banii pentru droguri si operatii transexuale,Victorie pentru China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger