AcasăȘTIRI EXTERNEStatele Unite își redeschid frontierele pentru turiști, din noiembrie

Statele Unite își redeschid frontierele pentru turiști, din noiembrie

Statele Unite își redeschid frontierele pentru turiști, din noiembrie

Singura condiție: din noiembrie, trebuie să fie vaccinați și să aibă un test negativ.

De la începutul lunii noiembrie, călătorii din întreaga lume vor putea pășii din nou pe sol american. Turiștii și călătorii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare complet și un test negativ de cel puțin trei zile. De asemenea, li se va cere să poarte o mască atunci când se deplasează, chiar dacă nu mai este obligatorie, în aer liber și în interior, pentru localuri.

Casa Albă, evazivă cu lista de vaccinuri

Potrivit lui Jeff Zients, coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, călătorii care doresc să intre în Statele Unite vor trebui să comunice datele lor de contact companiilor aeriene, astfel încât acestea din urmă să îi poată contacta în caz de neplăcută „surpriză virală”.

Ridicarea restricțiilor va privi persoanele imunizate cu vaccinuri recunoscute de agenția americană pentru medicamente, FDA, și anume cele ale Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson.

Măsura ar trebui să includă și milioane de europeni și britanici vaccinați cu serul AstraZeneca, potrivit comisarului european Thierry Breton, responsabil cu coordonarea aprovizionării UE cu vaccinuri anti-Covid-19, scrie Le Point.

Acest lucru este departe de a fi un detaliu: mulți britanici și europeni au primit vaccinul AstraZeneca, care nu este recunoscut în Statele Unite. În prezentarea sa, Casa Albă a rămas evazivă cu privire la lista vaccinurilor, trimițând această decizie autorităților sanitare.

O veste „formidabilă” pentru sectorul aerian

Comisia Europeană a salutat imediat anunțul american, „o măsură mult așteptată de familii și prietenii separați” și „o veste bună pentru companii”. Grupul franco-olandez Air France-KLM a considerat această știre „formidabilă”, în condițiile în care zborurile transatlantice reprezintă o parte substanțială a veniturilor sale. Înainte de pandemie, a realizat 40% din cifra de afaceri pe aceste rute.

Federațiile din sectorul aviației, Airlines for Europe et Airlines for America, au „aplaudat” anunțul. Pentru Camera de Comerț Americană, această măsură „va contribui la promovarea unei redresări solide și durabile a economiei americane”.

Anunțul vine într-un context de mare tensiune între Franța și SUA, după „scandalul submarinelor”, dar Jeff Zients, fără să comenteze un posibil scop diplomatic, a insistat asupra faptului că decizia în sine este „dictată de știință”.

author avatar
Tudor Borcea
168 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stati blanzi, nu va-nghesuiti… au deja cateva zeci de mii la granita cu Mexicul. Lasati-i pe aceia sa „se-ndulceasca din bunatatile” Americii si apoi vom mai vedea daca americanii mai vor si „turisti” autohtoni, mai ales ca am auzit ca printre cei de la granita mexicana sant si multi conationali, care nu se deosebesc mult de ceilalati „turisti”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger