AcasăȘTIRI EXTERNEStatele Unite aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

Statele Unite aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

Statele Unite aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de 5-11 ani

28 de milioane de copii sunt eligibili, dar mulți părinți vor trebui convinși.

Statele Unite au autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această categorie de vârstă, deschizând calea pentru lansarea iminentă a unei noi etape majore a campaniei de imunizare în rândul minorilor.

Această autorizație de urgență de la Agenția SUA pentru Medicamente (FDA) a fost acordată după o analiză atentă a rezultatelor studiilor clinice efectuate de Pfizer pe câteva mii de copii. Conform studiilor clinice, remediul s-a dovedit a fi eficient în proporție de 90,7% în prevenirea formelor simptomatice ale bolii la această grupă de vârstă, a indicat anterior un comitet de experți independenți.

Flacoane cu capace portocalii pentru micuți

Înainte de a începe vaccinările, un comitet de experți de la Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) trebuie, la rândul său, să se întrunească la începutul săptămânii viitoare pentru a-și exprima avizul. Această agenție federală de sănătate publică își va publica apoi recomandările, pasul final al procesului.

Recomandările FDA sunt adesea menționate în întreaga lume. Agenția Europeană pentru Medicamente analizează și ea o cerere de autorizare a vaccinului Pfizer pentru această grupă de vârstă. Doza de vaccin a fost ajustată la 10 micrograme per injecție (două la număr, administrate la trei săptămâni), comparativ cu 30 micrograme pentru grupurile mai în vârstă.

Capacele flacoanelor destinate copiilor vor fi portocalii, și astfel usor de recunoscut în comparație cu capacele mov ale flacoanelor pentru grupele mai în vârstă, scrie 20 Minutes. Joi, Pfizer a mai anunțat că guvernul SUA a achiziționat 50 de milioane de doze suplimentare pentru copii, care vor fi livrate din aprilie 2022. În total, Statele Unite au achiziționat 600 de milioane de doze.

Jumătate dintre părinți sunt indeciși

Potrivit unui sondaj al Kaiser Family Foundation realizat la sfârșitul lunii septembrie, aproximativ o treime dintre părinți au spus că își vor vaccina copilul cât mai curând posibil, o altă treime că vor aștepta înainte de a lua o decizie și un sfert că nu îl vor vaccina.

Autoritățile sanitare au dorit să reamintească vineri că copiii nu au fost cruțați de pandemie. În rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, au fost înregistrate peste 1,9 milioane de cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei în SUA, peste 8.300 de spitalizări și 100 de decese, au subliniat acestea.

 

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger