AcasăȘTIRI EXTERNEStarul boxului Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni. Putin este...

Starul boxului Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni. Putin este „o cangrenă” pentru Europa

Starul boxului Vitali Klitschko face pregătire militară cu rezerviştii ucraineni. Putin este „o cangrenă” pentru Europa

Fostul campion la box la categoria grea Vitali Klitschko dă de pământ cu Vladimir Putin, în timp ce se antrenează cu rezerviștii din Ucraina.

Vitali Klitschko, fost campion mondial la categoria grea și actual primar al capitalei Ucrainei, Kiev, l-a criticat dur pe liderul de la Kremlin, în paralel el începând să facă pregătire militară împreună cu rezervişti ucraineni, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina

Klitschko a declarat că președintele rus este „o cangrenă” care afectează Europa, pe măsură ce cresc temerile că Rusia intenționează să invadeze țara de origine a fostului boxer.

„Trebuie să ne amintim ce am învățat în armată”

Klitschko, în vârstă de 50 de ani, ales primar în 2014, a făcut aceste comentarii pentru Daily Telegraph după ce a participat la simulări militare și la exerciții de antrenament tactic în timp ce Rusia adună forțe la granița cu Ucraina.

„Mulţi dintre noi au servit în armată şi trebuie să ne amintim ce am învăţat atunci. Cred că o astfel de pregătire este esenţială pentru oficialii de nivel înalt şi mediu ai unei ţări care este în război de aproape opt ani”, a afirmat fostul campion.

„Cred că acestea sunt mai multe trăsături de caracter pe care le împărtășesc toți sportivii profesioniști. Autodisciplina, meticulozitatea, persistența și un puternic simț al concentrării sunt principii cheie care te ajută să ai succes indiferent de ceea ce faci”, a spus el pentru The Telegraph.

„Când vine vorba de statutul meu de celebritate, conexiunile mele sunt foarte utile și îmi oferă un mare avantaj”, a adăugat el. „Pentru că Ucraina nu poate depăși provocările dificile cu care se confruntă fără prieteni și parteneri de încredere”.

Cei 100.000 de rezerviști militari ucraineni sunt împărțiți în 25 de unități însărcinate cu protejarea locurilor cheie și menținerea ordinii în timp de război.

Klitschko a preluat mandatul în timpul anexării Crimeei de către Rusia, pe care liderii ONU au declarat-o ilegală. Un război civil în curs între forțele guvernamentale și separatiștii pro-Moscova în estul Ucrainei a ucis peste 14.000 de oameni.

author avatar
Tudor Borcea