AcasăȘTIRI EXTERNEStarea papei Francisc după operație. Anunțul Vaticanului

Starea papei Francisc după operație. Anunțul Vaticanului

Starea papei Francisc după operație. Anunțul Vaticanului

Papa Francisc „a reacționat bine după operația efectuată sub anestezie generală”, a comunicat Vaticanul, în noaptea de duminică spre luni, 5 iulie. Suveranul Pontif a fost supus, duminică, unei intervenții chirurgicale la colon.

Duminică, Papa Francisc (84 de ani) a fost transportat la Policlinica „Agostino Gemelli” din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată în urma unei stenoze diverticulare a colonului.

Probleme medicale din tinerețe

„Intervenția s-a încheiat. Sfântul Părinte a reacționat bine la operația desfășurată sub anestezie generală și efectuată de profesorul Sergio Alfieri ”, a indicat chiar înainte de miezul nopții directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

Născut pe 17 decembrie 1936 în Argentina,  papa Francisc a avut mai multe probleme medicale. I s-a îndepărtat lobul superior al plămânului drept la vârsta de 21 de ani. Suferă de probleme de șold și „sciatică dureroasă”. În ultimii ani a trebuit să-și anuleze câteva apariții publice și, uneori, merge cu dificultate.

De la începutul pandemiei Covid-19, care a lovit greu Italia în februarie 2020, Suveranul Pontif a părut puțin îngrijorat de propria sa sănătate, călătorind adesea fără mască. În afară de o răceală care l-a forțat să anuleze întâlnirile chiar la începutul epidemiei, sănătatea sa nu a dat naștere unei preocupări speciale, scrie Le Parisien.

„Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească mâna chirurgului”

Papa Francisc a anunțat, duminică, că va vizita Slovacia în perioada 12-15 septembrie, după o vizită rapidă în Ungaria.

Într-o vizită de stat în Franța, președintele italian Sergio Mattarella i-a transmis Papa un mesaj de sprijin, trimițându-i „gândurile iubitoare ale tuturor italienilor”. Și mesaje de solidaritate se revărsau pe site-ul Facebook al agenției oficiale a Vaticanului. „Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească mâna chirurgului”, scrie de exemplu un sicilian.

author avatar
Tudor Borcea