AcasăȘTIRI EXTERNEStarea de urgență, decretată în Los Angeles. 40.000 de oameni sunt pe...

Starea de urgență, decretată în Los Angeles. 40.000 de oameni sunt pe străzi – VIDEO

Starea de urgență, decretată în Los Angeles. 40.000 de oameni sunt pe străzi - VIDEO / Foto: printscreen

Primarul orașului Los Angeles a declarat luni stare de urgență ca răspuns la creșterea numărului de persoane fără adăpost, afirmând că dorește o „schimbare radicală” pentru a rezolva această problemă în cel de-al doilea oraș ca mărime din America.

 

Zeci de mii de oameni fără adăpost dorm pe străzile din Los Angeles, cu corturile lor împrăștiate prin oraș, uimind turiștii care vin să viziteze una dintre cele mai bogate zone urbane din lume.

40.000 de persoane fără adăpost

Cei defavorizați se confruntă, de asemenea, cu probleme de sănătate mintală și de dependență de droguri și alcool.

Karen Bass, prima femeie aleasă primar al orașului în noiembrie, și-a preluat funcția duminică și a declarat starea de urgență a doua zi.

„Nu voi tolera o criză a persoanelor fără adăpost care afectează peste 40.000 de persoane și care ne privește pe fiecare dintre noi”, a spus ea.

„Misiunea mea este de a conduce Los Angeles într-o nouă direcție, cu o abordare rapidă și strategică pentru a rezolva una dintre cele mai dificile provocări cu care se confruntă orașul nostru”.

„Utilizarea stării de urgență ne permite să accelerăm lucrurile”, a dat asigurări Karen Bass, anunțând o „schimbare radicală” în modul de operare.

Locuințe temporare închiriate

În zilele următoare, primarul a declarat că va semna o serie de decrete pentru a aborda problema, de exemplu prin asigurarea de locuințe temporare, prin închirierea de apartamente și camere de hotel, informează BFMTV.

Karen Bass, fost membru al Camerei Reprezentanților, a fost foarte implicată în viața comunității din orașul natal, Los Angeles. Ea a fost aleasă primar în devafoarea bogatului dezvoltator imobiliar Rick Caruso, după o campanie dominată de problema persoanelor fără adăpost, care a devenit omniprezentă în dezbaterea publică locală.

Orașul are unele din cele mai scumpe chirii din SUA iar costul ridicat al vieții și taxele mult peste media națională complică și mai mult situația.

author avatar
Tudor Borcea