AcasăȘTIRI EXTERNEStare de urgență în SUA! Ninsori record, 75 de milioane de americani...

Stare de urgență în SUA! Ninsori record, 75 de milioane de americani afectați, numeroase zboruri anulate – VIDEO

zapada

Statele Unite ale Americii sunt paralizate de o furtună de zăpadă. În ultimele ore au căzut troiene de zăpadă, îngropând orașele din nord-estul teritoriului în nămeți. Meteorologii vorbesc despre pericolul unui „ciclon-bombă” și „ninsori istorice”.

Autoritățile au avertizat că furtuna de zăpadă urmează să se intensifice rapid, iar temperaturile vor fi extrem de scăzute. Avertizări de viscol au intrat în vigoare în mai multe state, inclusiv Carolina de Nord, Pensylvania și New York.

Viscolul afectează peste 75 de milioane de locuitori. În New York și New Jersey a fost declarată stare de urgență, iar guvernatorul New York-ului i-a îndemnat pe oameni să rămână în casă și să-și facă provizii.

Viscol năprasnic în New Jersey

Viscolul a cuprins New Jersey de sâmbătă, răscolind puternic zăpada, cu rafale puternice de vânt, condițiile de vizibilitate fiind reduse.

Aproape 6.000 de zboruri din SUA au fost anulate. Autoritățile se pregătesc pentru ce-i mai rău. Mai ales în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, o altă furtună a dat peste cap traficul aerian și a lăsat în beznă sute de mii de locuitori.

Furtuna, cunoscută sub numele de Nor’easter, a adus strat de zăpadă de peste 60 de centimetri în unele părți din New York și Massachusetts până sâmbătă seara, iar peste 95.000 de case din Massachusetts au rămas fără curent electric.

Meteorologul Matthew Cappucci a declarat pentru BBC că ninsoarea a fost foarte puternică și că în fiecare oră s-au depus 8-10 cm de zăpadă.

author avatar
Andreea Vlad
248 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mosule, pentru noi asta e doar aperitiv. Cand bate vantul dinspre Siberia si ninge, troiene de 2 metri sunt ceva firesc intr-o iarna obisnuita. Noroc cu incalzirea globala!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger