AcasăȘTIRI EXTERNEStare de urgență în Peru! Noi ciocniri sângeroase între protestatari și polițiști:...

Stare de urgență în Peru! Noi ciocniri sângeroase între protestatari și polițiști: zeci de victime – VIDEO

peruStare de urgență în Peru! Noi ciocniri sângeroase între protestatari și polițiști: zeci de victime - VIDEO

Peru stă pe un butoi cu pulbere din decembrie, de când Congresul l-a destituit pe preşedinte şi l-a înlocuit cu adjunctul său. Cele două tabere de susţinători ies de atunci în stradă.

Mii de protestatari care cer înlăturarea președintelui Dina Boluarte s-au revărsat în capitala Peru, ciocnindu-se cu poliția care a împrăștiat gaze lacrimogene.

Cele mai grave violențe politice din ultimii 20 de ani

Mulți dintre ei au venit din regiuni îndepărtate, unde zeci de persoane au murit în tulburările care au cuprins țara de când primul lider din Peru provenit dintr-un mediu rural andin a fost înlăturat de la putere luna trecută.

Protestele au fost marcate de cele mai grave violențe politice din Peru din ultimele peste două decenii. Ziua de vineri a fost punctată de încăierări și gaze lacrimogene, potrivit The Guardian.

În capitala Lima, polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a respinge demonstranții care aruncau sticle și pietre, în timp ce incendiau magazine și mașini.

În regiunea de sud Puno, aproximativ 1.500 de protestatari au atacat o secție de poliție din orașul Ilave, a declarat ministrul de interne, Vicente Romero. O secție de poliție din Zepita, Puno, a fost și ea în flăcări, a spus el.

Până la sfârșitul după-amiezii, 58 de persoane au fost rănite la nivel național în cadrul demonstrațiilor, potrivit unui raport al ombudsmanului din Peru.

În cele cinci săptămâni de manifestaţii, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari

1 COMENTARIU

  1. Planeta e pe duca, peste tot in lume sunt „presedinti” si „PM” niste fofoloance. Umeaza in curand „gaylord focker”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger