AcasăȘTIRI EXTERNEStare de urgență în Brazilia! Cel puțin 36 de oameni au murit...

Stare de urgență în Brazilia! Cel puțin 36 de oameni au murit în Sao Paulo, în weekendul carnavalului – FOTO/VIDEO

braziliaStare de urgență în Brazilia! Cel puțin 36 de oameni au murit în Sao Paulo, în weekendul carnavalului - FOTO/VIDEO / foto: Twitter @boppinmule

Inundații catastrofale în Brazilia! O furtună puternică însoţită de precipitaţii record a ucis cel puţin 36 de persoane în mai multe localităţi de coastă din statul Sao Paulo, în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren de la sfârşitul săptămânii.

Clădirile rezidențiale au fost grav avariate, iar infrastructura rutieră distrusă. Zeci de oameni continuă să se afle sub dărâmături, transmit autoritățile.

A plouat în două zile cât pentru o lună

Meteorologii anunţă că în zonele de coastă vor continua ploile torenţiale, fapt care va îngreuna misiunea salvatorilor. De asemea, este posibil ca bilanţul deceselor să crească.

În ultima zi, în regiune au căzut ploi care echivalează cu o lună de precipitații. Efectele ruperilor de nori au constat în numeroase inundații și alunecări de teren, distrugerea clădirilor rezidențiale și a infrastructurii.

Rețeaua rutieră a fost întreruptă pe autostrăzile majore care leagă capitala omonimă a statului Sao Paulo cu zonele de coastă și cu Rio de Janeiro învecinat.

A fost declarată stare de urgență în cele cinci municipalități care au suferit cel mai mult de pe urma dezastrului. În multe zone, alimentarea cu apă și electricitate a fost întreruptă, iar comunicațiile mobile nu funcționează. Peste o sută de salvatori sunt implicați în lupta împotriva consecințelor.

author avatar
Andreea Vlad