AcasăȘTIRI EXTERNEStare de urgență, din cauza incendiilor de vegetație. Autoritățile siciliene sunt depășite...

Stare de urgență, din cauza incendiilor de vegetație. Autoritățile siciliene sunt depășite de situație – VIDEO

siciliaStare de urgență, din cauza incendiilor de vegetație. Autoritățile siciliene sunt depășite de situație

Incendiile continuă să facă ravagii în sudul Europei. Autoritățile din Sicilia sunt copleșite de situația cu care se confruntă din luna iulie. Incendiile violente de vegetație a determinat Guvernul regional să instituie starea de urgență pentru șase luni în insula italiană.

Temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni, a explicat preşedintele regional Nello Musumeci, sâmbătă, pe rețelele de socializare.

„Am declarat stare de criză și urgență timp de șase luni, din cauza incendiilor grave care au loc deja de la sfârșitul lunii iulie și a riscului permanent pentru următoarele câteva săptămâni, din cauza situației climatice excepționale din Sicilia”, a anunțat Nello Musumeci, într-o postare publicată pe Facebook.

Presiune pe autorități

Acesta a explicat că intensitatea cu care s-au manifestat incendiile au pus o presiune foarte mare asupra instituțiilor care gestionează operațiunile de stingere și sunt responsabile cu asigurarea protecției populației. „Au existat și cazuri în care siguranța drumurilor municipale, provinciale și de stat a fost grav afectată de incendii”, a mai menționat Musumeci.

Situația este gravă și în Sardinia, unde pompierii din provincia Oristano au anunțat sâmbătă că un nou incendiu a izbucnit într-o unitate de cazare a turiștilor. Echipele de intervenție au reușit, pentru moment, să împiedice extinderea flăcărilor la vegetația din apropiere.

Zonele din sudul Italiei se luptă cu incendii de mai multe zile, Calabria, Sicilia și Puglia fiind cele mai afectate. Flăcările sunt alimentate și de valul de caniculă.

author avatar
Andreea Vlad
222 afisari
Zenville