AcasăȘTIRI EXTERNEStare de alertă în SUA! Pentagonul, SIGILAT! S-au tras focuri de armă

Stare de alertă în SUA! Pentagonul, SIGILAT! S-au tras focuri de armă

pentagon

Pentagonul a intrat în stare de alertă, marți dimineață, și a fost sigilat, după ce au fost raportate focuri de armă la o stație de metrou din apropiere, potrivit CNN. Cel puțin două persoane au murit, iar alte câteva fiind rănite.

Agenția pentru Protecția Forței Pentagonului a confirmat într-o postare pe Twitter că unitatea Departamentului Apărării s-a aflat în stare de alertă: „În prezent, Pentagonul este închis din cauza unui incident la centrul de tranzit. Solicităm publicului să evite zona. Vor apărea mai multe informații”.

Pentagonul a transmis că au fost auzite focuri de armă la o stație de metrou de lângă clădirea Pentagonului și că angajații instituției nu au avut voie să părăsească clădirea. Postul local de televiziune WUSA a arătat imagini cu mai multe ambulanţe şi maşini ale poliţiei în faţa Pentagonului.

Angajații, blocați în clădirea Pentagonului

Potrivit CNN, care citează Agenția de Protecție a Forței Pentagonului, incidentul s-a produs pe o platformă de autobuz. Mai exact, se pare că evenimentul a avut loc în afara clădirii, pe platforma Metro Bus, care este o intrare majoră în Pentagon folosită de mii de angajați în fiecare zi, care intră și ies din clădire.

Platforma autobuzului este utilizată de mai multe linii de autobuz din zonă. De asemenea, potrivit unor surse citate de CNN, un ofițer de poliție a murit în urma unei împușcături în fața clădirii Pentagonului.

Pentagonul, redeschis după mai multe ore

Alerta de securitate de la Pentagon s-a încheiat la ora 21.00, ora României. Cel puțin două persoane au fost ucise. Numeroase persoane au fost rănite în incidentul produs marți la Centrul de tranzit al Pentagonului, o platformă de transport.

„Pentagonul a anulat alerta care a condus la închiderea căilor de acces, iar clădirea a fost redeschisă. Coridului 2 al intrării în Centrul de tranzit Metro rămâne închis. Coridorul 3 este deschis traficului pietonal”, a anunțat Agenția de securitate de la Departamentul american al Apărării.

Cel puțin un suspect înarmat a fost împușcat de agenții serviciilor de securitate. Un agent de poliție care era în stare gravă în urma incidentului a murit la spital. Alte numeroase persoane au fost rănite.

author avatar
Andreea Vlad
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger