AcasăȘTIRI EXTERNEStar Trek devine realitate în racheta lui Jeff Bezos

Star Trek devine realitate în racheta lui Jeff Bezos

Star Trek devine realitate în racheta lui Jeff Bezos

La 90 de ani, William Shatner, care l-a încarnat pe faimosul căpitan Kirk din emblematica serie Star Trek, va zbura în spațiu miercuri, 13 octombrie, la bordul unei rachete Blue Origin pentru un zbor suborbital care va fi al doilea de acest fel cu echipaj al companiei miliardarului Jeff Bezos.

Dar miercuri, William Shatner va fi primul actor din distribuția seriei Star Trek care va face, cu adevărat, călătoria către „frontiera infinitului”.

„Nu vreau să văd un gremlin care mă privește prin hublou”

El se va îmbarca, alături de alți trei pasageri din vestul Texasului, la bordul unei rachete Blue Origin pentru un zbor suborbital care va fi al doilea făcut cu echipaj la bord pentru compania miliardarului Jeff Bezos.

Un eveniment care îi va încânta pe fanii acestui fenomen al culturii pop, care a inspirat generații de astronauți. Decolarea, programată inițial pentru marți, 12 octombrie, a fost amânată cu o zi din cauza vremii. „Plănuiesc să-mi țin nasul lipit de fereastră. Tot ce nu vreau să văd este un gremlin care mă privește de cealaltă parte ”, a glumit actorul canadian într-un videoclip postat de Blue Origin.

Celebritățile, motorul turismului spațial

La 90 de ani, Shatner va deveni cea mai în vârstă persoană care va ajunge în spațiu. Decizia companiei Blue Origin de a invita unul dintre cei mai emblematici călători spațiali ai SF nu este întâmplătoare: ar trebui să contribuie la menținerea interesului public în cursa dintre mai multe companii private din sector.

În iulie, miliardarul britanic Richard Branson a zburat la bordul unei nave Virgin Galactic, cu doar câteva zile înainte de Jeff Bezos, în cadrul primului zbor cu echipaj al rachetei New Shepard – aceeași care îl va îmbarca pe William Shatner.

La rândul său, SpaceX a trimis patru turiști spațiali timp de trei zile pe orbită în jurul Pământului, în septembrie, o misiune care a făcut obiectul unei serii Netflix. „A lua la bord o celebritate precum William Shatner, care este legată de spațiu, aduce un fel de renaștere și creează atenție din partea mass-media”, a declarat Joe Czabovsky, expert în relații publice la Universitatea din Carolina de Nord, scrie Ouest-France.

Primul sărut corect politic în spațiu

Star Trek a îndreptat atenția Americii asupra cuceririi spațiului, care era la începuturi, abordând în același timp probleme sociale. Distribuția a fost foarte diversă, într-un moment în care SUA se afla în pline mișcări pentru drepturile civile. În 1968, când William Shatner și actrița afro-americană Nichelle Nichols s-au sărutat, a fost primul sărut între o persoană albă și o persoană de culoare la televiziunea americană.

Seria este, de asemenea, foarte legată de programul spațial american. Prima navetă spațială a NASA a fost numită „Enterprise”, după nava spațială comandată de căpitanul Kirk.

Un alt fan celebru al Star Trek este Jeff Bezos însuși. De exemplu, el a explicat modul în care Alexa, asistentul vocal al Amazon, a fost inspirat de computerul din Star Trek. Miliardarul a apărut chiar, de nerecunoscut sub machiaj de extraterestru, într-unul dintre filme: „Star Trek Without Limit” (2016).

author avatar
Tudor Borcea
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger