AcasăȘTIRI EXTERNESri Lanka are un nou președinte. Alegerea surprinzătoare a Parlamentului

Sri Lanka are un nou președinte. Alegerea surprinzătoare a Parlamentului

sri lankaSri Lanka are un nou președinte. Alegerea surprinzătoare a Parlamentului

Parlamentarii din Sri Lanka l-au votat miercuri pe fostul prim-ministru Ranil Wickremesinghe în funcția de președinte după ce Gotabaya Rajapaksa a fugit din țară și și-a dat demisia în urma protestelor uriașe provocate de criza economică cu care se confruntă srilankezii.

Wickremesinghe a câștigat lupta pentru șefia țării în fața lui Dullus Alahapperuma, un disident al partidului aflat la conducere – SLPP – și fost ministru al educației, după ce a primit 134 de voturi, în timp ce principalul său rival a primit doar 82.

Fostul premier devine președintele țării

Protestatarii au cerut și demisia lui Wickremesinghe, iar câștigarea președinției s-ar putea să provoace noi proteste ale populației din Sri Lanka ce se confruntă cu lipsa alimentelor, a combustibililor și a altor produse de bază.

În urmă cu o săptămână, mii de protestatari au luat cu asalt sediul premierului din Sri Lanka. Protestararii au reușit să intre în biroul premierului, chiar dacă forțele de securitate au încercat să-i oprească cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Wickremesinghe s-a ascuns în ultimele zile, dar a continuat să emită mai multe ordine, inclusiv declararea stării de urgență și interdicții de circulație pentru unele zone ale țării. De asemenea, el fusese confirmat în funcția de președinte interimar de către șeful Parlamentului.

author avatar
Andreea Vlad
324 afisari

2 COMENTARII

  1. Devine la moda sa schimbi conducerea. Nu numai in Sri Lanka, sau Anglia, se va intampla in tot mai multe locuri. Problema e ca cei noi sant si mai rai decat cei care pleaca. Globalistii isi aduc forte proaspete ca sa treaca la faza urmatoare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger