AcasăȘTIRI EXTERNE„Squid Game” are acum și criptomonedă. Creștere fabuloasă în ultimele 24 de...

„Squid Game” are acum și criptomonedă. Creștere fabuloasă în ultimele 24 de ore

squid game„Squid Game” are acum și criptomonedă. Creștere fabuloasă în ultimele 24 de ore

Serialul fenomen de pe Netflix „Squid Game” are acum propria sa marcă de criptomonedă care s-a lansat cu o creştere uriaşă a preţului.

Squid, care se tranzacționa cu aproximativ 1 cent marți, 26 octombrie, a ajuns vineri, 29 octombrie, la 2,34 dolari (1,70 lire sterline) – în creştere cu aproape 2.400% în ultimele 24 de ore. Capitalizarea sa de piață, sau volumul total pe piață, este de 184 de milioane de dolari (133 de milioane de lire sterline), potrivit BBC.

Serialul distopic – care spune povestea unui grup de oameni forțați să joace jocuri mortale pentru copii pentru bani – a devenit o senzație virală. Squid este ceea ce este cunoscut ca o criptomonedă „play-to-earn”, în care oamenii cumpără jetoane pentru a se juca în jocuri online de unde pot câștiga mai multe jetoane. Acestea pot fi apoi schimbate cu alte criptomonede sau bani.

„Cu cât se înscriu mai mulți oameni, cu atât fondul de recompense va fi mai mare”, conform unui comunicat Netflix, care spune că dezvoltatorii vor lua 10% din taxa de intrare, restul de 90% va fi acordat câștigătorului.

Criptomoneda creată după serial a crescut cu 2400% în ultimele 24 de ore

Turneul online, care se lansează în noiembrie, imită cele şase runde de jocuri prezentate în emisiunea TV omonimă. Dar, spre deosebire de serial, compania a declarat că „nu oferim consecinţe mortale!”

De asemenea, spre deosebire de serial, care a plafonat marele premiu la 38,5 milioane de dolari pentru câştigătorul final, această simulare virtuală a jocului Squid Game nu va limita maximul bonusului final şi nici numărul de participanţi.

Jocurile Play-to-earn au devenit din ce în ce mai populare în timpul pandemiei, deoarece creșterea în gaming online a încurajat dezvoltarea sectorului tehnologic GameFi, care combină divertismentul cu instrumente reale pentru a câștiga bani.

author avatar
Andreea Vlad