AcasăȘTIRI EXTERNESpionii britanici le trimit copiilor felicitări de Crăciun cu teste de perspicacitate

Spionii britanici le trimit copiilor felicitări de Crăciun cu teste de perspicacitate

Agenția de spionaj din Marea Britanie GCHQ (Government Communications Headquarters) le trimite copiilor cărți poștale de Crăciun care conțin teste și enigme ce trebuie rezolvate pentru a le testa abilitățile și a-i face interesați de munca de informații. 

O felicitare pentru a-i găsi următorul James Bond sau Alan Turing? Luni, agenția guvernamentală GCHQ lansat o serie de teste de perspicacitate pentru copii pentru a le ura sărbători fericite de sfârșit de an.

Recrutare din băncile școlii

Pe felicitare, există diverse mici provocări care trebuie rezolvate, cu dificultate din ce în ce mai mare. Deși aceasta este o tradiție pentru GCHQ, este prima dată când jocul este destinat copiilor cu vârste între 11 și 18 ani.

Obiectivul declarat este de a atrage copiii către rezolvarea problemelor și, de ce nu, către serviciile de informații.

„De la mașina de criptat Enigma, la criptarea modernă, istoria GCHQ este plină de oameni talentați care au depășit cele mai complexe obstacole (…). Ajutând la menținerea țării în siguranță, abilitățile de rezolvare a problemelor și spiritul de echipă sunt absolut cruciale”, a declarat directorul agenției, Sir Jeremy Fleming într-un comunicat.

Flemming a spus că dorește „să le arate tinerilor că a gândi diferit este un dar și că doar cu minți diferite se pot rezolva probleme aparent imposibile”. O muncă asemănătoare cu cea desfășurată zilnic de echipele sale, potrivit lui, scrie BFM.TV.

Pentru a ajunge la cât mai multe persoane posibil, GCHQ a cerut școlilor să participe la provocare. Pentru cei care vor accepta, dar care ar întâmpina dificultăți în a rezolva testele, agenția promite să le dea un indiciu.

author avatar
Tudor Borcea