AcasăȘTIRI EXTERNESpionajul la înălțime se extinde. Balon nord-coreean, deasupra teritoriului Coreei de Sud

Spionajul la înălțime se extinde. Balon nord-coreean, deasupra teritoriului Coreei de Sud

balonSelfie pe care și l-a făcut un pilot american înainte de a doborî balonul-spion, publicat de Pentagon. Ce a surprins militarul în imagine - FOTO

Armata sud-coreeană a declarat, luni, că a urmărit un balon nord-coreean deasupra teritoriului său, dar a stabilit că acesta nu reprezintă o amenințare.

Balonul a pătruns pentru scurt timp în spațiul aerian sud-coreean duminică, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat, adăugând că, drept răspuns, a luat „măsuri” nespecificate.

Precedentul China-SUA

Balonul a părăsit spațiul aerian sud-coreean câteva ore mai târziu, iar oficialii cred că era un balon meteorologic și nu unul destinat activităților de spionaj, a relatat agenția de știri Yonhap, citând un oficial anonim.

Această informație vine după ce ce Statele Unite au doborât un balon de supraveghere chinezesc, tensionând și mai mult relațiile SUAChina, care a declarat că aeronava era un dirijabil civil care s-a rătăcit accidental în spațiul aerian american.

Tensiunile au crescut între cele două Corei, regimul lui Kim Jong-un efectuând anul trecut un număr record de teste cu rachete, iar Sudul s-a alăturat aliaților SUA în demonstrații militare de forță.

Cinci drone nord-coreene au trecut în Sud pe 26 decembrie, inclusiv una care a intrat pentru scurt timp într-o zonă de interdicție aeriană din jurul biroului prezidențial al Coreei de Sud, ceea ce a determinat armata sud-coreeană să mobilizeze avioane de luptă și elicoptere.

Armata a fost criticată pentru că nu a reușit să doboare dronele, care au zburat deasupra Sudului timp de ore întregi.

author avatar
Tudor Borcea
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger