AcasăȘTIRI EXTERNESpania sub vreme extremă. Prăpăd în Tarragona: case dislocate, mașini măturate de...

Spania sub vreme extremă. Prăpăd în Tarragona: case dislocate, mașini măturate de ape – FOTO&VIDEO

Spania sub vreme extremă. Prăpăd în Tarragona: case dislocate, mașini măturate de ape – FOTO&VIDEO / Foto: Twitter

Ploi abundende și vânturi puternice au lovit provincia catalană Tarragona, în Spania. În orașele Constantí și Cambrils au fost înregistrați 150 de litri de apă pe metru pătrat.

Apa a acoperit numeroase străzi şi pieţe iar furtuna a fost atât de puternică încât a dislocat şi pereţii unor locuinţe, care au fost evacuate.

973 de apeluri au fost înregistrarte la numărul de urgență 112

 

973 de apeluri au fost înregistrarte la numărul de urgență 112 pentru 586 de incidente din cauza ploilor torențiale care au afectat Catalonia în timpul nopții de sâmbătă. Majoritatea, 508, au fost făcute din Tarragona, 96 din Salou și 93 din Vila-seca.

Directorul adjunct al Protecției Civile, Sergio Delgado, a explicat că situația din Tarragona este una de „recuperare a normalității”, deoarece acumulările de apă au fost retrase de la miezul nopții și pe tot parcursul dimineții, scrie stiridiaspora.

Serviciul Meteorologic al Cataloniei menține avertizări activate pentru ploi care ar putea fi abundente la nivel local.

Specialiștii reamintesc că efectele schimbărilor climatice prevăd că vor exista fenomene mai extreme de fiecare dată, cu ploi mai intense toamna după perioadele de secetă, care pot provoca mai multe daune.

Episodul de ploaie din Tarragona a început vineri la prânz și a plouat aproape continuu timp de patru ore. Ploile torenţiale au afectat traficul rutier şi feroviar, au inundat şanţuri, au blocat străzi şi pâraie şi au măturat vehiculele. Cu toate acestea, nu a fost înregistrată nicio victimă.

Sărbători și concerte anulate

La Spitalul Santa Tecla apa a inundat subsolul și a afectat un etaj unde sunt vestiare și acces la lift.

Evenimentele sărbătorilor de la Santa Tecla de vineri au fost suspendate. La Barcelona, ​​care sărbătorește în acest weekend festivitățile Mercè, ploaia și-a făcut apariția și a forțat suspendarea unor concerte planificate în ultimul moment.

 

author avatar
Tudor Borcea
270 afisari

4 COMENTARII

  1. De unde mama dracului astfel de vreme în încălzirea globală? Păi acolo e cu secetă, cu arșiță, cu incendii de vegetație. Incendii puse de „necredincioșii” încălzirii globale.

    • Ne este vorba despre încălzire globala, aia e pentru prosti. E vorba despre arma meteo. Catalonia vrea independenta, trebuie redusa la tăcere. Asta fac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger