AcasăȘTIRI EXTERNESpania rupe barierele: decizia cu iz politic a împărţit taberele pe tărâmul...

Spania rupe barierele: decizia cu iz politic a împărţit taberele pe tărâmul iberic!

Pedro SanchezATENTAT la viaţa premierului Spaniei! Ce au găsit poliţiştii în pachetul-surpriză

Pedro Sanchez, cel care este prim-ministrul din Spania, a anunţat luni, la Barcelona, că guvernul său va da marţi undă verde controversatei graţieri celor nouă activişti catalani pro-independenţă condamnaţi la închisoare pentru tentativa de secesiune din 2017.

Mâine voi propune Consiliului de Miniştri graţierea a nouă condamnaţi” pentru rolul lor în tentativa de secesiune, a declarat liderul socialist în prestigiosul Gran Teatre del Liceu din Barcelona.

De ce a luat Pedro Sanchez această decizie? ”Guvernul spaniol a optat pentru reconciliere” şi ”a crezut că această măsură de graţiere va deschide această cale”, în timp publicul cerea o ”amnistie” completă.

Ce ar însemna amnistia? Dacă această graţiere îi va scuti pe condamnaţi de restul pedepsei şi le va permite să iasă din închisoare, amnistia, de care guvernul nu vrea să audă, ar însemna ştergerea completă a infracţiunii.

Majoritatea spaniolilor se opune graţierii

Potrivit unor sondaje de opinie, aproximativ 60% dintre spanioli – dar şi toate partidele de opoziţie – se opun eliberării celor nouă lideri politici şi activişti încarceraţi în 2019 din cauza rolului pe care l-au jucat în evenimentele haotice şi uneori violente din 2017, care au declanşat cea mai gravă criză politică din ultimele decenii în Spania.

Pentru a ajunge la un acord, cineva trebuie să facă primul pas”, a spus premierul spaniol. ”Guvernul va face acest prim pas acum”, a continuat prim-ministrul Pedro Sanchez.

author avatar
Andrei Ștefan
280 afisari

3 COMENTARII

  1. Și care-i problema??? Catalanii s-au săturat să lucreze pentru marea majoritate puturoasă din Spania. Vor să lucreze și pentru ei.
    Cam cum vor ardelenii să nu mai lucreze pentru putorile regățene!

  2. Inca nu te ai trezit din drogaiala bai stoarfa dementa ?Ai lasat postuletul tv de unde scuipai precum Passaris si te afisezi pe aici gherman sabin nebunul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger