AcasăȘTIRI EXTERNESpania, măturată de ploi! Inundațiile puternice au paralizat aeroportul din Valencia /...

Spania, măturată de ploi! Inundațiile puternice au paralizat aeroportul din Valencia / Străzile s-au transformat în râuri

spaniaSpania, măturată de ploi! Inundațiile puternice au paralizat aeroportul din Valencia / Străzile s-au transformat în râuri

O furtună puternică, urmată de inundații, a afectat traficul pe aeroportul din Valencia. Pista nu a mai fost operațională câteva ore bune, după ce a fost lovită de un trăsnet.

„Pista aeroportului din Valencia nu mai este operaţională după ce a fost lovită de un trăsnet. Lucrări de reparaţie vor începe cât de curând posibil”, a precizat la rândul său AENA, societatea care gestionează aeroportul, pe Twitter.

Alertă extremă în Valencia

Autoritățile au declarat cel mai ridicat nivel de alertă pentru regiunea Valencia, în timp ce serviciile de urgență continuă să salveze oameni care au rămas blocați în mașini sau în case.

Ploile torențiale au provocat probleme și în provincia Castellon. Unele trenuri nu au mai circulat și mai multe străzi au fost acoperite de ape. De asemenea, o parte dintre localnici au fost evacuaţi.

Şi în Zaragoza furtuna a făcut prăpăd. Un tânăr a murit după ce un copac a căzut peste el când se adăpostea de vijelie.

Precipitațiile cu grindină și rafale de vânt de aproape 80 de kilometri pe oră au început încă de vineri seară pe coasta de est a Spaniei. Potrivit meteorologilor, furtunile se vor extinde și în restul Peninsulei Iberice și în Insulele Baleare.

author avatar
Andreea Vlad
450 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger